Workshop Diversiteit en Inclusie in de collectie

Workshop Diversiteit en Inclusie in de collectie

***Update 20 december: Het maximaal aantal deelnemers voor beide dagen is inmiddels bereikt. Nieuwe aanmeldingen plaatsten wij op een reservelijst. Tweede update 23 december: deze workshop is verplaatst van 18 januari naar 22 maart******

 

Probiblio organiseert een serie workshops over Diversiteit & Inclusie. Tijdens iedere workshop staat er een ander thema centraal en nodigen we interessante sprekers uit.

Graag nodigen we je uit voor de vijfde workshop over diversiteit en inclusie in de collectie. Gezien we een kleine groepsgrootte hanteren, kun je uit twee data kiezen waarop de workshop plaatsvindt: maandag 17 januari van 10.00-12.00 uur of dinsdag 18 januari van 10.00-12.00 uur.

Programma workshop 5: diversiteit en inclusie in de collectie

In deze online sessie vertelt Anouk Jacobs van Bibliotheek Midden-Brabant over de stand van zaken nu, waar je naar toe kunt bewegen en wat daarvoor nodig is. Na deze workshop weet je wat de uitgangspunten zijn van een diverse en inclusieve collectie en krijg je handvatten om je eigen collectie inclusiever te maken. Uiteraard is er ook ruimte om al je vragen over dit onderwerp te stellen.

Voor wie is deze workshop?

Deze workshop is er voor collectiespecialisten en iedereen die zich bezighoudt met collectie en/of diversiteit en inclusie.

Let op: diversiteit en inclusie is een veelomvattend thema dat niet in één of aantal workshops volledig te vatten is. De inhoud van deze workshop is slechts een klein onderdeel van een groter geheel. We  bieden het aan om je op weg te helpen met de eerste stappen richting een diverse en inclusieve organisatie. We stimuleren dan ook iedereen om met diversiteit en inclusie aan de slag te gaan in je eigen bibliotheek. Heb je hierbij hulp nodig? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Aan de slag met diversiteit en inclusie in 2022

Dit is de laatste workshop van de reeks, alle workshops zijn gebaseerd op de Code Diversiteit en Inclusie in de culturele sector. Wil je in 2022 ook aan de slag met diversiteit en inclusie? In het project ‘Diversiteit en Inclusie voor bibliotheken’ bibliotheken’ begeleiden we je bij het opzetten van een plan van aanpak om met diversiteit en inclusie in de bibliotheek aan de slag te gaan. Daarbij leggen we focus op verschillende thema’s: waaronder publiek, programmering, partners, en personeel.

Graag ontvangen wij je inschrijving via de button aan de rechterzijde. Het maximale aantal inschrijvingen is bereikt voor beide dagen. Nieuwe aanmeldingen plaatsen we op de reservelijst. Inschrijfmogelijkheid is tijdelijk stopgezet ivm verplaatsing naar andere datum. Wil je op de hoogte gehouden worden, of alvast op de reservelijst geplaatst worden, geef dit dan door via evenementen@probiblio.nl

Vragen

Wil je hier meer over weten? Neem dan contact op met marketingadviseur Mijke Morselt

Aanmeldingsvoorwaarden
Inschrijven is mogelijk tot 14 maart 2022. Deelname voor bibliotheekorganisaties in Noord- en Zuid-Holland is kosteloos vanwege subsidie. Overige bibliotheekorganisaties betalen € 75,00. Inschrijving is bindend. Natuurlijk kan je je kosteloos laten vervangen door een collega. Voor afmeldingen na 14 maart 2022 brengen wij € 36,00 annuleringskosten in rekening aan de bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland. Overige organisaties betalen de volledige deelnamekosten. Ook bij no-show wordt dit bedrag doorbelast. De bijeenkomst is met name bestemd voor bibliotheekorganisaties uit Noord- en Zuid-Holland. Zij krijgen daarom voorrang bij plaatsing. Genoemde prijzen zijn per deelnemer en exclusief btw. Alleen deelnemers die zich vooraf hebben aangemeld en een bevestiging van deelname hebben ontvangen, zijn van harte welkom.
 

Meer agenda-items