Inspiratiesessie 'Werving en selectie in een krappe arbeidsmarkt'

Inspiratiesessie 'Werving en selectie in een krappe arbeidsmarkt'

Het één na het andere nieuwsbericht over krapte op de arbeidsmarkt komt ons tegemoet: “De krapte op de arbeidsmarkt is inmiddels overal”, of “Arbeidsmarkt nog krapper in eerste kwartaal". Er is niet genoeg personeel en alle sectoren kampen hiermee. Althans, dat zegt de berichtgeving. Maar hoe staat de arbeidsmarkt er werkelijk voor? Is er daadwerkelijk zo veel krapte als dat er in het nieuws wordt geschetst? En als er inderdaad sprake is van krapte, hoe ga je hier dan mee om? Hoe geef jij je werving en selectie vorm in deze tijden?

Deze en andere vragen komen aan bod in de inspiratiesessie 'Werving en selectie in een krappe arbeidsmarkt', georganiseerd door Randstad en Probiblio.

Programma

Spreker Susan van Hooijdonk, strateeg arbeidsmarkt en sociale innovatie bij Randstad, vertelt over de huidige situatie op de arbeidsmarkt aan de hand van onder andere arbeidsmarktcijfers en toelichting van trends. Daarnaast komt Wencke Ester-Lorber, commercieel directeur bij Great Place to Work, een inspirerend verhaal vertellen over goed werkgeverschap en het belang van het verhaal van jouw organisatie. Want goed werkgeverschap dat uitstraalt in het verhaal naar buiten, zoals in vacatureteksten, dat is waar sollicitanten op aan gaan. Als laatst komt Liesbeth Verkuyl, trainer bij House of Skills, ons vertellen over een andere manier van en kijk op werven en selecteren: skills based werven en selecteren in plaats van gericht op cv en diploma's.

Doel

Het doel van deze dag is om deelnemers te inspireren op een andere manier naar het werving- en selectieproces te kijken en handvatten te bieden voor andere werkwijzen, om zo ook in deze tijden nieuwe werknemers en vrijwilligers te kunnen blijven binden aan de bibliotheek. Zien we je dan?

Inschrijven

Graag ontvangen wij jouw inschrijving uiterlijk 12 januari via dit inschrijfformulier.

Vervolgbijeenkomst

Op donderdag 16 maart organiseren wij van 10.00-11.00 uur een online vervolgbijeenkomst om met de deelnemers uit te wisselen wat men heeft meegenomen uit de inspiratiesessie en hoe zij dit eventueel al hebben geïntegreerd in het werving- en selectieproces. Zet deze datum alvast in je agenda.

Vragen

Voor vragen kan je contact opnemen met Fabienne Mokken (Probiblio, tel. 06 40 20 70 81) of Ellen Peters (Randstad-Probiblio, tel. 06 51 99 29 05).

Inschrijfvoorwaarden
Inschrijving is bindend. Natuurlijk kan je je kosteloos laten vervangen door een collega. Voor afmeldingen binnen een week voor de bijeenkomst brengen wij € 36,00 annuleringskosten in rekening aan de bibliotheekorganisaties in Noord- en Zuid-Holland. Overige organisaties betalen de volledige deelnamekosten. Ook bij no-show wordt dit bedrag doorbelast. Genoemde prijzen zijn per deelnemer en exclusief btw. Alleen deelnemers die zich vooraf hebben aangemeld en een bevestiging van deelname hebben ontvangen, zijn van harte welkom. Bij een teveel aan inschrijvingen kunnen wij maximaal twee deelnemers per organisatie toelaten. De bijeenkomst is met name bestemd voor bibliotheekorganisaties uit Noord- en Zuid-Holland. Zij krijgen daarom voorrang bij plaatsing. Tijdens deze dag volgen we de richtlijnen van het RIVM.  Vooralsnog gaan we er vanuit dat we dit evenement door kunnen laten gaan. We houden de ontwikkelingen en richtlijnen nauwlettend in de gaten.

Meer agenda-items