Lancering DigiSnacks en kick-off 2022

Lancering DigiSnacks en kick-off 2022

De DigiSnacks zijn er klaar voor om het nieuwe jaar goed te beginnen! Doe en denk je mee? Samen met een aantal enthousiaste bibliotheken hebben we vijf superleuke ‘snacks’ ontwikkeld. Op 25 januari krijg je ze te allemaal te zien en brainstormen we graag met jou over alle mogelijkheden en plannen voor een mooi 2022.

Nooit van DigiSnacks gehoord? Dan is dit een goed moment. DigiSnacks zijn perfecte kleine ‘weetjes’ voor onze volwassen leden en bezoekers die al aardig wegwijs zijn op hun smartphone of iPad: de ‘digitaal comfortabele volwassene’. Met behulp van de DigiSnacks gaan ze weer een stap verder in hun digitale ontwikkeling. De DigiSnacks zijn fysieke kaarten (formaat ansichtkaart) van stevig papier die een bezoeker gemakkelijk mee kan nemen.

Samen met Bibliotheek De Groene Venen, DOK Delft, Bibliotheek Zoetermeer, de Westfriese Bibliotheken, en Bibliotheek Hoorn zijn deze ‘snacks’ met vijf verschillende onderwerpen ontwikkeld:

-        Een podcast luisteren met Google Podcasts
-        Vogels herkennen met BirdNET
-        Fietsen met knooppunten met Fietsknoop
-        Een postzegelcode kopen en gebruiken met PostNL
-        Boek online je ticket voor een dagje uit met Tiqets

Programma

We presenteren de vijf verschillende DigiSnacks. We gaan in op het gebruik in de praktijk; hoe kun je de DigiSnacks het beste inzetten in de bibliotheek? We nemen daarna de tijd om met elkaar te brainstormen over nieuwe ideeen voor 2022 en over de toekomst van DigiSnacks. Ook kun je meteen jouw voorraad DigiSnacks online bij ons ‘bestellen’. Dan liggen ze zo snel mogelijk klaar in jouw bibliotheek.

Voorlopig staat de bijeenkomst fysiek in Hoofddorp bij Probiblio gepland. Houd het programma in de gaten voor updates. 

We hopen jullie 25 januari te mogen verwelkomen! Aanmelden is mogelijk via de button aan de rechterzijde tot 18 januari.

Vragen

Neem contact op met Aniek van Son, adviseur Digitale geletterdheid

Aanmeldingsvoorwaarden

Aanmelden is mogelijk tot 18 januari 2022. Deelname voor bibliotheekorganisaties in Noord- en Zuid-Holland is kosteloos voor vanwege subsidie. Overige organisaties betalen € 36,00. Inschrijving is bindend. Natuurlijk kan je je kosteloos laten vervangen door een collega. Voor afmeldingen na 18 januari 2022 brengen wij € 36,00 annuleringskosten in rekening aan de bibliotheekorganisaties in Noord- en Zuid-Holland. Overige organisaties betalen de volledige deelnamekosten. Ook bij no-show wordt dit bedrag doorbelast. Genoemde prijzen zijn per deelnemer en exclusief btw. Alleen deelnemers die zich vooraf hebben aangemeld en een bevestiging van deelname hebben ontvangen, zijn van harte welkom. Bij een teveel aan inschrijvingen kunnen wij maximaal twee deelnemers per organisatie toelaten. De bijeenkomst is met name bestemd voor bibliotheekorganisaties uit Noord- en Zuid-Holland. Zij krijgen daarom voorrang bij plaatsing. Tijdens deze dag volgen we de richtlijnen van het RIVM en werken we met de CoronaCheck-app. Vooralsnog gaan we er vanuit dat we dit evenement door kunnen laten gaan. We houden de ontwikkelingen en richtlijnen nauwlettend in de gaten.

 

Meer agenda-items