Trainingsdag Lab Out Of The Box

Trainingsdag Lab Out Of The Box

Deze trainingsdag is bedoeld voor alle bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland die willen werken met de Lab Out of the Box leskisten of digitale lesbrieven van Probiblio.

Tijdens deze dag komen de kisten en (digitale) lesbrieven die wij momenteel aanbieden aan bod in 4 verschillende sessies van 50 minuten. Tijdens de sessies lopen we de lesbrief kort door en geven we antwoord op vragen zoals: Wat zit er allemaal in zo’n leskist? Waar moet ik op letten als ik met de kist aan de slag ga?

Het team digitale geletterdheid van Probiblio organiseert deze Lab out of the Box trainingsdag op 8 februari 2022 in de Bibliotheek Rijn en Venen, locatie Alphen Centrum. Deze bibliotheek is genomineerd voor de Beste Bibliotheek van Nederland 2021!

Geef op het inschrijfformulier jouw voorkeur aan voor de vier te volgen sessies. Aan de hand van de ingediende voorkeuren maken we een planning. Workshops waar te weinig aanmeldingen voor zijn, zullen niet worden aangeboden.

De opties waaruit je kan kiezen zijn:

  • Fotografie, op foto-avontuur, cijferspeurtocht en letters in het wild – vernieuwde lesbrieven (onderbouw en middenbouw po)
  • Code kraken met Dash – vernieuwde lesbrief (middenbouw po)
  • Er was eens een robot, storytelling met de Ozobot – vernieuwde lesbrief (bovenbouw po)
  • Beeldmanipulatie – vernieuwde lesbrief (bovenbouw po)
  • Maak je eigen nieuwsitem met het Green Screen – vernieuwde lesbrief (bovenbouw po, onderbouw vo)
  • LEGO SPIKE prime – brainstorm! Snuffel je mee aan dit product? Welke ideeën krijg jij? In deze workshop brainstormen we samen over een nieuw te ontwikkelen lab out of the box (bovenbouw po, onderbouw vo)
  • Beleef een boek in virtual reality, maak een 3D-wereld met CoSpaces – nieuwe lesbrief (onderbouw vo)
  • Beeldmanipulatie – nieuwe digitale lesbrief (middenbouw en bovenbouw vo, eerste- en tweedejaars mbo)
  • Lees je in, leef je in en maak een boektrailer podcast – nieuwe digitale lesbrief (middenbouw en bovenbouw vo, eerste- en tweedejaars mbo)
  • De Waterstrijders - Online puzzelgame (10-15 jaar)

We doen dit natuurlijk niet op een lege maag maar met een gezellig lunch.

Inschrijven is vanaf nu mogelijk tot 1 februari 2022 via het inschrijfformulier aan de rechterkant.

Per bibliotheek kunnen zich maximaal twee personen inschrijven en je kunt er dan voor kiezen om samen naar een viertal sessies te gaan of de krachten te verdelen en meerdere sessies te bezoeken. We vragen je om die reden je per persoon los in te schrijven en aan te geven welke leskisten en/of digitale lesbrieven jouw voorkeur hebben. Op basis van de voorkeuren stellen wij een programma verder samen.

Vragen

Voor vragen kan je contact opnemen met Marloes Manshanden: mmanshanden@probiblio.nl

Meer over de 'Lab Out of the Box' leskisten

Onze leskisten 'Lab Out of the Box' zijn ontwikkeld voor bibliotheken die graag aan de slag willen met digitale geletterdheid, maar hiervoor de mogelijkheden niet hebben. Door deze leskisten bovenlokaal te ontwikkelen en de leermiddelen roulerend in ons netwerk aan te bieden, zorgt het team Digitale Geletterdheid dat deze bibliotheken toch met verschillende (vaak prijzige) leermiddelen aan de slag kunnen.

Vraag een Lab Out of the Box-leskist voor 2022 aan

Wil je één of meerdere leskisten aanvragen? Stuur dan een mail naar outofthebox@probiblio.nl. Voor bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland zijn hier geen kosten aan verbonden. Wij gaan vervolgens kijken of de leskist in het aangevraagde tijdvak nog beschikbaar is. Wil je weten wanneer er nog tijdvakken vrij zijn, vraag dan een up-to-date overzicht aan. Ook voor andere vragen mail je ons via outofthebox@probiblio.nl

Meer over de ‘Lab out of the Box’ digitale lesbrieven vo/mbo

Tijdens de Digitale Projectendag 2021 werden ze al genoemd en nu gaan we er dan echt mee aan de slag: digitale Lab out of the Box-lesbrieven voor vo/mbo! Daarmee verzorg je lessen over digitale geletterdheid en nieuwe technologieën. Elke les sluit aan bij SLO Kerndoelen, www.curriculum.nu en leerdoelen Digitale Geletterdheid. 

Aanmeldingsvoorwaarden

Inschrijven is mogelijk tot 1 februari 2022 via het inschrijfformulier. Deelname voor bibliotheekorganisaties in Noord- en Zuid-Holland is kosteloos vanwege subsidie. Overige bibliotheekorganisaties betalen € 35,00. Inschrijving is bindend. Natuurlijk kan je je kosteloos laten vervangen door een collega. Voor afmeldingen na 1 februari 2022 brengen wij € 35,00 annuleringskosten in rekening aan de bibliotheekorganisaties in Noord- en Zuid-Holland. Overige organisaties betalen de volledige deelnamekosten. Ook bij no-show wordt dit bedrag doorbelast. Genoemde prijzen zijn per deelnemer en exclusief btw. Alleen deelnemers die zich vooraf hebben aangemeld en een bevestiging van deelname hebben ontvangen, zijn van harte welkom. Wij kunnen maximaal twee deelnemers per organisatie toelaten. De bijeenkomst is met name bestemd voor bibliotheekorganisaties uit Noord- en Zuid-Holland. Zij krijgen daarom voorrang bij plaatsing. Tijdens deze dag volgen we de richtlijnen van het RIVM. Vooralsnog gaan we er vanuit dat we dit evenement door kunnen laten gaan. We houden de ontwikkelingen en richtlijnen nauwlettend in de gaten.

Meer agenda-items