Kennisdeling maakplaatsen: vrijwilligers en de maakplaats (online)

Kennisdeling maakplaatsen: vrijwilligers en de maakplaats (online)

Heb je een maakplaats in je bibliotheek of wil je er één opzetten, maar kan je nog wel wat kennis en inspiratie gebruiken op het gebied van vrijwilligers? Sluit dan aan bij de online kennisdeling om ervaringen uit te wisselen en kennis op te doen.

Op woensdag 8 maart organiseren we een online kennisdeling over maakplaatsen. Tijdens de kennisdeling gaan we in op vrijwilligers en de maakplaats. Hoe werf je bijvoorbeeld vrijwilligers in een uitdagende arbeidsmarkt, en hoe houd je ze geboeid? Bibliotheek Veenendaal – die over een Fablab beschikt – neemt jullie mee in hun keuzes. Ook zal er iemand van Probiblio aanwezig zijn met expertise op het gebied van vrijwilligers. Daarnaast is er de mogelijkheid om tips uit te wisselen met andere bibliotheken.

De online kennisdeling is bedoeld voor zowel startende bibliotheken als bibliotheken die al langer een maakplaats hebben.

Programma

  • Introductie met een schets van de huidige situatie bij bibliotheken.
  • Bibliotheek Veenendaal/Fablab aan het woord met ruimte voor vragen
  • Gesprek en de mogelijkheid tot vragen op het gebied van vrijwilligers en de maakplaats aan een expert van Probiblio.
  • Afsluiting

Schrijf je in voor 7 maart via het inschrijfformulier!

Vragen

Neem bij vragen contact op met Aniek van Son, 06 24 54 61 32 of Joyce de Boer, 06 18 72 95 62.

Meer informatie

Inschrijfvoorwaarden
Inschrijven is mogelijk tot 7 maart 2023. Deelname is kosteloos voor bibliotheekorganisaties in Noord- Zuid-Holland vanwege subsidie. Overige bibliotheekorganisaties betalen € 36,00. 

Meer agenda-items