Themadag Collectie & Programmering: Duurzaamheid

Themadag Collectie & Programmering: Duurzaamheid

In april is het tijd voor de tweejaarlijkse themadag ‘Verbinding Collectie & Programmering’. Deze editie staat volledig in het teken van duurzaamheid. Duurzaamheid speelt niet alleen landelijk, maar ook lokaal een steeds grotere rol. Iedereen krijgt er mee te maken. En welke organisatie is er nu beter geschikt om de inwoners van je wijk, dorp of stad hierover te informeren dan de bibliotheek?

Verwacht een inspirerende dag met goede voorbeelden en praktische workshops om in je eigen bibliotheek duurzaam aan de slag te gaan.

Programma

De themadag vindt plaats in de Tolhuistuin in Amsterdam-Noord, een podium met sterke wortels in haar buurt én een uitgesproken visie op het gebied van duurzaamheid. Directeur Matthea de Jong heet ons welkom en vertelt ons meer over hun werkwijze en programmering. In gesprek met de LocHal en de Bibliotheek Rijn & Venen onderzoeken we hoe je met activiteiten en  samenwerkingen rond natuur, energie of lifestyle bibliotheekbezoekers kunt inspireren. 

Hoe kom je van duurzame ideeën tot tot duurzaam gedrag? Oude gewoontes zijn immers lastig te doorbreken. Michael van der Meer van Phi Factory geeft handige inzichten in gedragsverandering.

Na de lunch staan diverse workshops op het programma: ontdek de duurzame leeslijst (fictie en non-fictie), leer meer over recyclen van afgeschreven boeken met NBD Biblion en onderzoek hoe je in je programma en collectie de SDGs (duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties) tot leven kunt brengen. Vanzelfsprekend is er veel ruimte voor ontmoeting en uitwisseling met collega’s uit andere bibliotheken.

Graag ontvangen wij je inschrijving uiterlijk 20 maart!

Vragen

Voor meer informatie en bij vragen kan je contact opnemen met Tessa Hagen en Noor Kuijpers, adviseurs programmering.

Lees ook:

Inschrijfvoorwaarden
Deelname voor bibliotheekorganisaties in Noord- Zuid-Holland is kosteloos. Inschrijven is mogelijk tot 20 maart 2023. Inschrijving is bindend. Natuurlijk kan je je kosteloos laten vervangen door een collega. Voor afmeldingen binnen een week voor de bijeenkomst brengen wij € 36,00 annuleringskosten in rekening. Ook bij no-show wordt dit bedrag doorbelast. Genoemde prijzen zijn per deelnemer en exclusief btw. Alleen deelnemers die zich vooraf hebben aangemeld en een bevestiging van deelname hebben ontvangen, zijn van harte welkom. Bij een teveel aan inschrijvingen kunnen wij maximaal twee deelnemers per organisatie toelaten. Tijdens deze dag volgen we de coronamaatregelen van de Rijksoverheid. 

Meer agenda-items