Workshop 'Schrijven voor het web - ook voor mobiel’

Workshop 'Schrijven voor het web - ook voor mobiel’

Steeds meer bezoekers en leden vinden hun weg naar de bibliotheek online, zowel via een computer als via een mobiele telefoon. Online bezoekers zijn kritisch. Hoe verleid je hen? Hoe zorg je dat ze langer blijven hangen? Dat leer je in deze workshop ‘schrijven voor het web’.

Samen gaan we aan de slag hoe je teksten voor je (mobiele) website pakkender en effectiever kunt schrijven. Als je de workshop hebt gevolgd, dan:

  • Begrijp je de rol van mobiel in de marketing en communicatie van de bibliotheek
  • Kun je pakkend en to-the-point schrijven
  • Weet je hoe je doelgroepgericht denkt én schrijft
  • Kun je boodschappen toegankelijker maken en ‘verrijken'
  • Ken je de (extra) mogelijkheden van mobiele platforms
  • Weet je welke factoren teksten geschikt maken voor mobiel

Programma

Trainer Henri Raven van Communicatiebureau Hendrikx van der Spek ons hoe je pakkende content maakt die goed functioneert op een online (mobiel) platform. Theorie en praktijkoefeningen wisselen elkaar af, waarbij we aan de hand van vooraf ingestuurde teksten aan de slag gaan met de opgedane tips en tricks.
Tot slot biedt Henri een unieke service aan: alle deelnemers mogen na afloop van de workshop levenslang teksten naar hem opsturen en ontvangen persoonlijke feedback hierop van hem.

Voor wie

Deze workshop is bestemd voor marketing- en communicatiemedewerkers in bibliotheken.

Schrijf je snel in voor 10 april! Meld je snel aan want vol is vol.

Vragen

Voor meer informatie of bij vragen kan je contact opnemen met Monique van der Loo

Inschrijfvoorwaarden
Inschrijven is mogelijk tot 10 april 2023. Deelname is kosteloos voor bibliotheekorganisaties in Noord- en Zuid-Holland wegens subsidie. Bibliotheken buiten het werkgebied betalen € 37,50. Inschrijving is bindend. Voor afmeldingen na de sluitingsdatum brengen wij bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland € 36,00 annuleringskosten in rekening. Overige organisaties betalen de volledige deelnamekosten. Ook bij no-show wordt dit bedrag doorbelast. Natuurlijk kan je je kosteloos laten vervangen door een collega. Genoemde prijzen zijn per persoon en excl. btw.

Meer agenda-items