Werkatelier Jongeren en (beperkte) Basisvaardigheden: aan de slag!

Werkatelier Jongeren en (beperkte) Basisvaardigheden: aan de slag!

Het vergroten van basisvaardigheden van jongeren is een belangrijk thema binnen bibliotheken. In dit werkatelier gaan we aan de slag met een plan van aanpak voor jouw bibliotheek om jongeren met (beperkte) basisvaardigheden beter te kunnen bereiken.

Begin 2022 zijn we tijdens het eerste werkatelier gestart met het kennis maken met de doelgroep jongeren en wat deze doelgroep met basisvaardigheden te maken heeft. Dit werkatelier is de tweede in een reeks. Het is overigens niet bezwaarlijk als je niet aan het eerste werkatelier hebt deelgenomen.

Programma

Tijdens dit werkatelier behandelen we de nieuwste updates uit het veld rondom dit thema zoals publicaties, interviews en tips om jongeren te bereiken. Ook horen we over enkele best practices.

Uiteraard gaan we in gesprek met elkaar, zo horen we wat er bij de ander speelt en je gaat zelf actief aan de slag met een opzet voor een plan van aanpak voor jouw bibliotheek: hoe kan jij jongeren (nog) beter bereiken? Sta je nog aan het begin van deze uitdaging? Ben je wellicht al goed op dreef maar zou je meer willen samenwerken met bijvoorbeeld externe partners? Soms zijn kleine stapjes nodig voor een goede of betere basis. Kortom, een plan van aanpak gebaseerd op maat voor jouw bibliotheek!

In het najaar bespreken we in een korte terugkomsessie de bevindingen en ervaringen.

Graag ontvangen wij jouw inschrijving uiterlijk 17 maart.

Vragen

voor meer informatie en bij vragen kan je contact opnemen met Anne Huber, adviseur Basisvaardigheden.

Inschrijfvoorwaarden
Inschrijven is mogelijk tot 17 april 2023. Inschrijving is bindend. Natuurlijk kan je je kosteloos laten vervangen door een collega. Voor afmeldingen binnen een week voor de bijeenkomst brengen wij € 36,00 annuleringskosten in rekening. Ook bij no-show wordt dit bedrag doorbelast. Alleen deelnemers die zich vooraf hebben aangemeld en een bevestiging van deelname hebben ontvangen, zijn van harte welkom. Bij een teveel aan inschrijvingen kunnen wij maximaal twee deelnemers per organisatie toelaten. De bijeenkomst is met name bestemd voor bibliotheekorganisaties uit Noord- en Zuid-Holland. Zij krijgen daarom voorrang bij plaatsing. Tijdens deze dag volgen we de coronamaatregelen van de Rijksoverheid.

Meer agenda-items