Inspiratietour Digitaal Burgerschap en Maakplaatsen

Inspiratietour Digitaal Burgerschap en Maakplaatsen

Reis met ons mee, test je digitaal burgerschap en laat je inspireren door verschillende Maakinitiatieven!

Bouwen, gamen, knutselen, samen onderzoeken, programmeren, desinformatie, AI en 3D printen: bibliotheken zijn hot! Voor een Bibliotheek met alleen nog maar boeken moet je behoorlijk goed zoeken. Steeds meer Bibliotheken verkennen diverse maatschappelijke mogelijkheden en gaan aan de slag met digitaal burgerschap en maakplaatsen. Er zijn veel manieren om hiermee aan de slag te gaan: waar start je, hoe laat je je inspireren, wat zijn de mogelijkheden, hoe pakken andere organisaties dit aan, wat zijn de trends, en hoe weet je wat wel en niet werkt?

Ga daarom op woensdag 26 april met ons en andere bibliotheken op tour langs verschillende inspirerende locaties! Tijdens de tour  testen we onze kennis, wisselen we ervaringen uit, gaan we op bezoek bij verschillende experimentele locaties en is er tijd om te netwerken. Met elkaar tillen we digitaal burgerschap en de maakplaatsen naar een hoger level!

Programma

Een meer gedetailleerd programma van de dag volgt later.

Aanmelden

Aanmelden voor de tour kan tot 12 april!

Informatie

Neem voor meer informatie over de tour contact op met Aniek van Son, Adviseur Digitale geletterheid, via: avson@probiblio.nl, of Joyce de Boer, Adviseur Educatie, via: jdboer@probiblio.nl

Inschrijfvoorwaarden
De tour gaat door bij minimaal 12 deelnemers. Indien we niet het minimale aantal bereiken zien wij ons genoodzaakt om – uiterlijk 2 weken voor de tour – de tour te annuleren. Deelname voor bibliotheekorganisaties in Noord- en Zuid-Holland is kosteloos vanwege subsidie. Overige organisaties betalen € 80,00. Inschrijven is mogelijk tot 19 april. Inschrijving is bindend. Natuurlijk kan je je kosteloos laten vervangen door een collega. Voor afmeldingen binnen een week voor de bijeenkomst brengen wij € 36,00 annuleringskosten in rekening aan de bibliotheekorganisaties uit Noord- en Zuid-Holland, overige organisaties betalen de volledige deelnamekosten. Ook bij no-show wordt dit bedrag doorbelast. Genoemde prijzen zijn per deelnemer en exclusief btw. Alleen deelnemers die zich vooraf hebben aangemeld en een bevestiging van deelname hebben ontvangen, zijn van harte welkom. Bij een teveel aan inschrijvingen kunnen wij maximaal twee deelnemers per organisatie toelaten. De bijeenkomst is met name bestemd voor bibliotheekorganisaties uit Noord- en Zuid-Holland. Zij krijgen daarom voorrang bij plaatsing. Tijdens deze dag volgen we de coronamaatregelen van de Rijksoverheid.

Meer agenda-items