Leergang Informatiebeveiliging

Leergang Informatiebeveiliging

Probiblio organiseert ook in 2023 de succesvolle Leergang Informatiebeveiliging: op maat ontwikkeld voor verantwoordelijken voor informatiebeveiliging bij bibliotheken. In 4 werkbijeenkomsten leer je alles over informatiebeveiliging, (cybersecurity)dreigingen, weet je hoe je inzicht krijgt in de kwetsbaarheden in het systeemlandschap van jouw bibliotheek, leer je hoe je moet handelen wanneer zich een beveiligingsincident voordoet én zorg je ervoor dat dat de kans dat zo’n incident voor gaat komen wordt verkleind.

In de leergang maak je onder begeleiding van een informatiebeveiliging-expert een risicogebaseerd plan over hoe je de informatiebeveiliging in jouw bibliotheek kunt verbeteren. In 2022 sloten al 15 bibliotheekmedewerkers aan bij deze leergang. 

Programma

In 4 werkbijeenkomsten, op 12 mei, 12 juni, 3 juli en 18 september leer je alles over actuele (cyber)dreigingen, krijg je inzicht in de kwetsbaarheden in het systeemlandschap van je bibliotheek, leer je hoe je moet handelen wanneer zich een beveiligingsincident voordoet, en maak je onder begeleiding van een informatiebeveiliging-expert een risicogebaseerd plan over hoe je de informatiebeveiliging in jouw bibliotheek kunt verbeteren.

Docent, auteur en informatiebeveiliging-expert Mark Tissink gaat in op de praktijksituatie in je bibliotheek. Tussen de werkbijeenkomsten krijgen deelnemers opdrachten mee waarmee de bibliotheek al direct stappen vooruit zal zetten. Ondersteuning bij de opdrachten door de docent en Probiblio is beschikbaar, ook buiten de werkbijeenkomsten.

Op de eerste dag trappen we de leergang af met een deep dive in het vakgebied informatiebeveiliging. Op dag 2, 3 en 4 gaan we verder de diepte in, en passen we het programma aan op wat de deelnemers inbrengen en tegenkomen in de eigen organisatie. Enkele gastdocenten behandelen verschillende onderdelen binnen het thema. Alle werkbijeenkomsten zijn inclusief lunch. Deelnemers die de leergang afronden krijgen een certificaat. 

Deelnemers uit Noord- en Zuid-Holland die zich voor 20 februari 2023 inschrijven, zijn verzekerd van deelname!

Het maximum aantal deelnemers is bereikt, wil je op de reservelijst geplaatst worden, mail dan naarevenementen@probiblio.nl

Vragen

Neem voor meer informatie en bij vragen contact op met Koen Baaij.

Lees ook: Informatiebeveiliging verdient veel meer aandacht’ – interview met Jeroen Gillissen, CISO bij ZB

Inschrijfvoorwaarden
Deelnamekosten voor bibliotheekorganisaties in Noord- & Zuid-Holland bedragen € 375,00. Overige bibliotheekorganisaties betalen € 850,00. Inschrijven is mogelijk tot 12 april 2023. Inschrijving is bindend en geldt voor alle leergang-cursusdagen. Natuurlijk kan je je kosteloos laten vervangen door een collega. Voor afmeldingen van de gehele leergang na 12 april 2023 brengen wij € 36,00 annuleringskosten in rekening aan de bibliotheekorganisaties in Noord- en Zuid-Holland per cursusdag. Overige organisaties betalen de volledige deelnamekosten. Voor afmeldingen binnen een week voor elke bijeenkomst brengen wij € 36,00 annuleringskosten in rekening. Ook bij no-show wordt dit bedrag doorbelast (per dag). Genoemde prijzen zijn per deelnemer en exclusief btw. Alleen deelnemers die zich vooraf hebben aangemeld en een bevestiging van deelname hebben ontvangen, zijn van harte welkom. Bij een teveel aan inschrijvingen kunnen wij maximaal één deelnemer per organisatie toelaten. De bijeenkomst is met name bestemd voor bibliotheekorganisaties uit Noord- en Zuid-Holland. Zij krijgen daarom voorrang bij plaatsing. Tijdens deze dagen volgen we coronamaatregelen van de Rijksoverheid. 

Meer agenda-items