In beeld: gezinsgericht werken bij Bibliotheek SCHUNCK

In beeld: gezinsgericht werken bij Bibliotheek SCHUNCK

Een van de succesfactoren bij de gezinsaanpak is het doelgroep- en behoeftegericht werken. Bij de Bibliotheek SCHUNCK in Heerlen is daarom, als aanvulling op de bestaande aanpak in 2021, een start gemaakt met het ontwikkelen van 'gezinsgericht werken'. Daarbij wordt gezocht naar succesvolle manieren om meer in contact te komen met laaggeletterde ouders én hun kinderen. Deze aanvullende aanpak – in nauwe samenwerking met andere organisaties - is volgens Bibliotheek SCHUNCK nodig om het bereik te vergroten en hun bijdrage te verstevigen in het doorbreken van de cirkel van laaggeletterdheid.

Dinsdag 6 juni 2023 vertellen Yvette Harmes (projectleider) en Miriam Jennekens (beleid en innovatie) van Bibliotheek SCHUNCK in Heerlen over hoe zij ‘gezinsgericht werken’. Wat ervoor nodig is, wat wel en niet werkt, hoe zij daarmee het bereik vergroten en het doorbreken van de cirkel van laaggeletterdheid verstevigen.

We nemen tijdens deze bijeenkomst echt de tijd om het traject gezinsgericht werken van Bibliotheek SCHUNCK goed uit te diepen. Natuurlijk is er ook gelegenheid om Yvette en Miriam uitgebreid te bevragen èn om onderling ervaringen en ideeën uit te wisselen.

Het programma start om 13.00 uur. Voor wie wil, staat er vanaf 12.00 uur een lunch klaar in het restaurant van de OBA (met het mooiste uitzicht op Amsterdam). Je kunt op het inschrijfformulier aangeven of je hiervan gebruik wilt maken.

Inschrijven 

Inschrijven voor deze bijeenkomst is mogelijk tot 25 mei 2023

Heb je vragen over de inschrijving, neem dan contact op via evenementen@probiblio.nl

Meer informatie

Neem voor meer informatie over deze bijeenkomst contact op met Barbara van Walraven, adviseur Onderwijs en Kinderopvang via bvwalraven@probiblio.nl - 06 46 18 25 41 of Josja Pieterse, adviseur Basisvaardigheden via jpieterse@probiblio.nl - 06-13 30 83 27 

Inschrijfvoorwaarden
Deelname voor bibliotheekorganisaties in Noord- en Zuid-Holland is kosteloos vanwege subsidie. Overige (bibliotheek)organisaties betalen € 160,00. Inschrijven voor deze bijeenkomst is mogelijk tot 25 mei 2023. Inschrijving is bindend. Natuurlijk kan je je kosteloos laten vervangen door een collega. Voor afmeldingen binnen een week voor de bijeenkomst brengen wij € 36,00 annuleringskosten in rekening aan de bibliotheekorganisaties in Noord- en Zuid-Holland. Overige organisaties betalen de volledige deelnamekosten. Ook bij no-show wordt dit bedrag doorbelast. Genoemde prijzen zijn per deelnemer en exclusief btw. Alleen deelnemers die zich vooraf hebben aangemeld en een bevestiging van deelname hebben ontvangen, zijn van harte welkom. Bij een teveel aan inschrijvingen kunnen wij maximaal twee deelnemers per organisatie toelaten. De bijeenkomst is met name bestemd voor bibliotheekorganisaties uit Noord- en Zuid-Holland. Zij krijgen daarom voorrang bij plaatsing.Meer agenda-items