Netwerkbijeenkomst collectiespecialisten: haal meer uit de BCB

Netwerkbijeenkomst collectiespecialisten: haal meer uit de BCB

Het doel van een goed collectiebeleid is het zorgen voor het juiste materiaal in de juiste vestiging, voor zo min mogelijk kosten. In deze bijeenkomst legt Probiblio je uit hoe je hier de BCB-module voor kan inzetten.

We laten zien hoe de BCB-module van Bicat-Wise je kan helpen bij het aanschaffen, laten gebruiken en saneren van je collectie. Deze module kan je inzetten om essentiële processen efficiënter en minder afhankelijk van de persoon in te richten. In de bijeenkomst gaan we in op de verschillende onderdelen van de module, en delen we de ervaringen uit de praktijk van Bibliotheek Rijn en Venen.

Onderwerpen

  • Saneren
  • Rouleren/floaten
  • Aanschaf
  • Ervaringen uit de praktijk

Deze bijeenkomst vindt twee keer plaats op 7 juni: 1x in de ochtend (vanaf 10.00 uur) met lunch na afloop, en 1x in de middag die begint met lunch (vanaf 12.00 uur, de bijeenkomst start om 13.00 uur). Tijdens de lunch kunnen we een kleine rondleiding geven in het Probiblio-kantoor voor wie dat leuk vindt. Geef je voorkeur voor deelname in de ochtend of in middag aan op het inschrijfformulier.

** Deze bijeenkomst komt in plaats van de eerder aangekondigde bijeenkomst op 26 mei.

Vragen

Neem voor meer informatie contact op met David Rozema, Collectie-adviseur

Bekijk de blog van David met tips>>

Inschrijfvoorwaarden
Deelname voor bibliotheekorganisaties in Noord- en Zuid-Holland is kosteloos vanwege subsidie. Overige bibliotheekorganisaties betalen € 75,00. Inschrijving is bindend. Natuurlijk kan je je kosteloos laten vervangen door een collega. Voor afmeldingen na 31 mei 2022 brengen wij € 36,00 annuleringskosten in rekening aan de bibliotheekorganisaties in Noord- en Zuid-Holland. Overige organisaties betalen de volledige deelnamekosten. Ook bij no-show wordt dit bedrag doorbelast. Genoemde prijzen zijn per deelnemer en exclusief btw. Alleen deelnemers die zich vooraf hebben aangemeld en een bevestiging van deelname hebben ontvangen, zijn van harte welkom. Bij een teveel aan inschrijvingen kunnen wij maximaal twee deelnemers per organisatie toelaten. De bijeenkomst is met name bestemd voor bibliotheekorganisaties uit Noord- en Zuid-Holland. Zij krijgen daarom voorrang bij plaatsing.

Meer agenda-items