Workshop diversiteit en inclusie: over inclusief werven en selecteren

Workshop diversiteit en inclusie: over inclusief werven en selecteren

Dit jaar organiseren we vijf workshops over Diversiteit & Inclusie. Tijdens iedere workshop staat er een ander thema centraal en nodigen we interessante sprekers uit. Dit is de tweede workshop over het inclusief werven en selecteren van personeel.   

Binnen een paar seconden hebben we een mening over de nieuwe collega die zich komt voorstellen. Het gaat heel onbewust. Onbewust vooroordelen hebben we allemaal. Je hebt een mening, positief of negatief. Ook al ben je je hier niet van bewust, je handelt er in de praktijk wel naar.

Wat betekent dit voor het werving- en selectieproces voor jouw bibliotheek? Hoe zorg je dat ondanks je onbewuste processen je wel objectief en inclusief blijft selecteren en zo een betere afspiegeling wordt van je omgeving? De antwoorden behandelen we tijdens de workshop. Het selectieproces bestaat uit een aantal onderdelen, namelijk de vacaturetekst, de sollicitatie van de kandidaat zelf (brief/c.v. of anderszins), het sollicitatiegesprek en de uiteindelijke beslissing. Elk onderdeel kan je zo inrichten dat het objectiever is. Dit doe je door een inclusieve recruitmentproces te hanteren. Zo verbreed je de toegang tot potentieel talent én zorg je voor een diverse samenstelling van het personeelsbestand.

Programma Workshop 2: Inclusief werven

Tijdens deze workshop neemt Anouk Ooms van Adviesbureau Ocullus Consultancy je mee in de wijze van objectief en inclusief werven en selecteren. Zij deelt onder andere concrete tips over het schrijven van inclusieve vacatureteksten en zorgen dat je hiermee meteen aan de slag kunt gaan. Ook krijg je informatie en tips over hoe je het verdere proces kunt objectiveren. Uiteraard is er ruimte om ook al je vragen te stellen!

Meld je voor 31 mei aan via de button aan de rechterzijde!

De andere workshops

Je hebt onlangs een uitnodiging gekregen voor de eerste workshop over bewustwording en vocabulaire rondom diversiteit en inclusie. Nog niet aangemeld maar wil je hier wel bij zijn?
Je hebt nog tot 10 mei de mogelijkheid om je aan te melden

Alle workshops zijn gebaseerd op de Code Diversiteit en Inclusie in de culturele sector. In de workshops die volgen staan de volgende thema’s centraal: publiek, programmering en collectie. Deze workshops staan ingepland in de maanden  september, oktober en november. De inhoud en exacte data volgen nog, en voor iedere workshop komt een aparte inschrijving. He

Meer informatie

Heb je nog vragen? Mail dan naar Kerstin Carbajal Henken

Aanmeldingsvoorwaarden
Deelname voor bibliotheekorganisaties in Noord- en Zuid-Holland is kosteloos vanwege subsidie. Overige bibliotheekorganisaties betalen € 75,00. Inschrijving is bindend. Natuurlijk kan je je kosteloos laten vervangen door een collega. Voor afmeldingen na 31 mei 2021 brengen wij € 35,00 annuleringskosten in rekening aan de bibliotheekorganisaties in Noord- en Zuid-Holland. Overige organisaties betalen de volledige deelnamekosten. Ook bij no-show wordt dit bedrag doorbelast. Genoemde prijzen zijn per deelnemer en exclusief btw. Alleen deelnemers die zich vooraf hebben aangemeld en een bevestiging van deelname hebben ontvangen, zijn van harte welkom. Bij een teveel aan inschrijvingen kunnen wij maximaal twee deelnemers per organisatie toelaten. De bijeenkomst is met name bestemd voor bibliotheekorganisaties uit Noord- en Zuid-Holland. Zij krijgen daarom voorrang bij plaatsing.

Meer agenda-items