Workshop inclusief communiceren met je publiek

Workshop inclusief communiceren met je publiek

Nederland wordt steeds diverser en dit geldt ook voor het publiek van de bibliotheek. Hoe communiceer je zo inclusief en gericht mogelijk met je leden en bezoekers zonder iemand uit te sluiten? En hoe maak je verbinding met doelgroepen die je nu nog niet bereikt? Graag nodigen we je uit voor de workshop ‘inclusief communiceren met je publiek’ op dinsdag 6 december 2022.

In deze workshop leer je kijken door de ogen van jouw (potentiële) publiek en leer je hoe je hen het beste kunt bereiken met de juiste boodschap. Aan de hand van VR-brillen krijg je een inkijkje in verschillende situaties van sociale uitsluiting; blinde vlekken worden zichtbaar gemaakt en ongemak bespreekbaar. Daarna ga je onder leiding van Madhu Mathoera praktisch aan de slag met o.a. eigen meegebracht materiaal en krijg je tips en tricks om inclusief met je publiek te communiceren.

Bekijk hier de video waarin Madhu uitlegt wat we precies gaan doen:

Uiteraard is er ook ruimte voor vragen over dit onderwerp en voor het uitwisselen van ervaringen met collega's van andere bibliotheken. De workshop duurt van 10.00-14.00 uur en is inclusief lunch.

Voor wie?

Deze workshop is er voor elke bibliotheekmedewerker die aan de slag wil met bewustwording én een divers publiek op een inclusieve wijze wil informeren over aanbod van programmering en collectie en als organisatie een divers imago wil uitbouwen.

Het maximale aantal deelnemers is bereikt, nieuwe inschrijvingen worden op de reservelijst geplaatst.

Meer informatie

Heb je vragen of opmerkingen over deze workshop of over diversiteit en inclusie in het algemeen? Neem dan contact met ons op via Kerstin Carbajal Henken. Of bekijk onze website voor meer informatie over diversiteit en inclusie en onze dienstverlening.

Let op! diversiteit en inclusie is een veelomvattend thema dat niet in één of aantal workshops volledig te vatten is. De inhoud van deze workshop is slechts een klein onderdeel van een groter geheel. We helpen je graag op weg met de eerste stappen richting een diverse en inclusieve organisatie. We stimuleren dan ook iedereen om met diversiteit en inclusie aan de slag te gaan in je eigen bibliotheek. Heb je hierbij hulp nodig? Bekijk dan onze website, volg de e-learning Diversiteit & Inclusie of neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Inschrijfvoorwaarden: 
Deelname voor bibliotheekorganisaties in Noord- en Zuid-Holland is kosteloos vanwege subsidie. Overige bibliotheekorganisaties betalen € 36,00. Inschrijving is bindend. Natuurlijk kan je je kosteloos laten vervangen door een collega. Voor afmeldingen binnen een week voor aanvang van de workshop brengen wij € 36,00 annuleringskosten in rekening. Ook bij no-show wordt dit bedrag doorbelast. Genoemde prijzen zijn per deelnemer en exclusief btw. Alleen deelnemers die zich vooraf hebben aangemeld en een bevestiging van deelname hebben ontvangen, zijn van harte welkom. Bij een teveel aan inschrijvingen kunnen wij maximaal twee deelnemers per organisatie toelaten.  Maatregelen in verband met corona: Tijdens deze dag volgen we de richtlijnen van het RIVM. Vooralsnog gaan we ervan uit dat we dit evenement door kunnen laten gaan. We houden de ontwikkelingen en richtlijnen nauwlettend in de gaten. 

 

 

Meer agenda-items