Kenniscirkel Educatie ‘Jouw bibliotheek, jouw baan, jouw ontwikkeling’

Kenniscirkel Educatie ‘Jouw bibliotheek, jouw baan, jouw ontwikkeling’

Als specialist uitvoering educatie (kinderopvang, onderwijs, digitale geletterdheid of basisvaardigheden) zet jij je in voor de ontwikkeling van kinderen, jongeren of volwassenen. Je helpt hen zich te ontwikkelen, zodat zij mee kunnen blijven doen in de samenleving. Het is ook belangrijk om stil te staan bij jouw eigen ontwikkeling. Om zo beter te worden in wat je doet.

Door te investeren in je persoonlijke ontwikkeling en professionele groei hou je de uitdaging in je baan en vergroot je je kennis en kwaliteiten. Jezelf ontwikkelen geeft je energie en zorgt voor meer plezier in wat je doet. De groei die je met zelfontwikkeling doormaakt kan vervolgens zorgen voor een goed gevoel en meer voldoening. Je werkgeluk zal toenemen! Dat wil jij toch ook? Kom dan naar onze kenniscirkel ‘Jouw bibliotheek, jouw baan, jouw ontwikkeling’. Natuurlijk heeft je organisatie er ook belang bij dat je als professional blijft leren om aan te kunnen aansluiten bij vragen en ontwikkelingen. Ga vooral ook met je manager in gesprek hierover.    

Programma

Op 13 juni starten we de dag met een interview met Jannie van Vugt (projectleider brancheopleidingen VOB). Al sinds de opheffing van de laatste opleiding voor bibliothecarissen worstelt de branche met het bijscholen van haar medewerkers. De komende tijd worden er nieuwe stappen gezet richting een nieuwe brancheopleiding. We vragen haar naar wat deze ontwikkeling concreet betekent voor de educatief medewerkers.   

Daarna ga je met collega's uit andere bibliotheken in twee workshops aan de slag. We bespreken de 'leerscan’ die jullie voorafgaande aan deze dag hebben ingevuld. Het wordt een ontdekkingstocht waarin jij centraal staat. Wat zijn je bekwaamheden? Hoe leer jij graag? Wat heb je nodig om je baan fijn te kunnen doen?

Tussendoor zorgen we ook goed voor je met een lekkere lunch. De dag sluiten we af met een interactieve show waarin je leert hoe je bevlogenheid, vitaliteit, talentmanagement en de juiste werkinrichting op de juiste manier aanschakelt.

Kortom, een dag waar je energie van krijgt!

Voor wie

Deze kenniscirkel is gericht op specialisten uitvoering educatie (kinderopvang, onderwijs, digitale geletterdheid, basisvaardigheden).

Inschrijven

Schrijf je in voor 1 juni!

Heb je vragen over de inschrijving, neem dan contact op via evenementen@probiblio.nl

Vragen

Wil je op de hoogte gehouden worden of heb je vragen? Mail dan naar Marloes Manshanden

Inschrijfvoorwaarden
Deelname voor bibliotheekorganisaties in Noord- Zuid-Holland is kosteloos. Overige bibliotheekorganisaties betalen € 149,00. Inschrijven is mogelijk tot 1 juni 2023. Inschrijving is bindend. Natuurlijk kan je je kosteloos laten vervangen door een collega. Voor afmeldingen binnen een week voor de bijeenkomst brengen wij € 36,00 annuleringskosten in rekening aan de bibliotheekorganisaties in Noord- en Zuid-Holland. Overige organisaties betalen de volledige deelnamekosten. Ook bij no-show wordt dit bedrag doorbelast .Genoemde prijzen zijn per deelnemer en exclusief btw. Alleen deelnemers die zich vooraf hebben aangemeld en een bevestiging van deelname hebben ontvangen, zijn van harte welkom. Bij een teveel aan inschrijvingen kunnen wij maximaal twee deelnemers per organisatie toelaten. De bijeenkomst is met name bestemd voor bibliotheekorganisaties uit Noord- en Zuid-Holland. Zij krijgen daarom voorrang bij plaatsing.

Meer agenda-items