Bijeenkomst Medezeggenschap voor vrijwilligers

Bijeenkomst Medezeggenschap voor vrijwilligers

Vrijwilligers leveren met hun inzet een belangrijke bijdrage aan de bibliotheken. Ze zijn loyaal en betrokken en het motiveert ze als ze mee kunnen denken met het werk en de organisatie. Hoe regel je medezeggenschap voor vrijwilligers? Wat zijn de regels hiervoor? Welke vormen zijn er? Wat is de rol van de vrijwilligerscoördinator? Zijn er goede voorbeelden van andere organisaties?

In deze bijeenkomst schetsen vijf inspirerende sprekers hoe je medezeggenschap voor vrijwilligers kunt aanpakken. We bespreken het standpunt vanuit de cao, de wettelijke kaders, de verschillende vormen en we horen ervaringsverhalen.

Programma

  • Mirjam Bach, VOB, licht het standpunt vanuit de cao bibliotheken toe.
  • Annegret Sterken, KGCA, vertelt hoe je medezeggenschap voor vrijwilligers kan inrichten.
  • Leo Noordegraaf, directeur-bestuurder van de Luisterlijn schetst samen met een lid van de vrijwilligersraad, hoe zij het hebben aangepakt vanuit het perspectief van zowel de bestuurder als de vrijwilligers.
  • Chris Rabbers heeft jarenlang ervaring in vrijwilligersorganisaties en zij geeft voorbeelden, bespreekt de tips en de tops en laat je oefenen met verschillende vormen.

Voor wie?

De bijeenkomst is voor vrijwilligerscoordinatoren, HR adviseurs, managers en directeuren en iedereen die zich bezighoudt met de vrijwilligers in de bibliotheek.

Aanmelden

Schrijf je in vóór 21 juni!

Heb je vragen over de inschrijving, neem dan contact op via evenementen@probiblio.nl

Vragen

Voor meer informatie en bij vragen kan je contact opnemen met Maaike Verhoeven, adviseur HRD, tel. 06 36 22 33 99.

Inschrijfvoorwaarden
Deelname voor bibliotheekorganisaties in Noord- Zuid-Holland is kosteloos vanwege subsidie.  Overige bibliotheekorganisaties betalen € 100,00. Inschrijven is mogelijk tot 21 juni 2023. Inschrijving is bindend. Natuurlijk kan je je kosteloos laten vervangen door een collega. Voor afmeldingen binnen een week voor de bijeenkomst brengen wij € 36,00 annuleringskosten in rekening aan de bibliotheekorganisaties in Noord- en Zuid-Holland. Overige organisaties betalen de volledige deelnamekosten. Ook bij no-show wordt dit bedrag doorbelast. Genoemde prijzen zijn per deelnemer en exclusief btw. Alleen deelnemers die zich vooraf hebben aangemeld en een bevestiging van deelname hebben ontvangen, zijn van harte welkom. Bij een teveel aan inschrijvingen kunnen wij maximaal twee deelnemers per organisatie toelaten. De bijeenkomst is met name bestemd voor bibliotheekorganisaties uit Noord- en Zuid-Holland. Zij krijgen daarom voorrang bij plaatsing.

Meer agenda-items