Inspiratiesessie Strategisch samenwerken met partners

Inspiratiesessie Strategisch samenwerken met partners

Uitdagende maatschappelijke opgaven vragen om samenwerking met partners. We je nodigen je graag uit voor de inspiratiesessie voor bibliotheekdirecteuren over ‘Strategisch samenwerken met partners’.

Om uitdagende maatschappelijke opgaven te realiseren, moet je als bibliotheek steeds meer samenwerken met partners. Het aantal verschillende samenwerkingen stijgt in snel tempo en het aantal opdrachtgevers en subsidieverstrekkers eveneens.

De sessie vindt plaats op 29 juni, in Amersfoort, bij Seats2meet Amersfoort CS. Met deze inspiratiesessie doe je vanuit verschillende invalshoeken kennis en inspiratie op over strategisch samenwerken met partners: vanuit de wetenschap, de praktijk van bibliotheken en de expertise van een gespecialiseerd adviesbureau.  

Programma

  • Welkom, kennismaking en inleiding.
  • Steven van den Oord, de nieuwe organisatieadviseur bij Probiblio, vertelt vanuit zijn expertise over de ins en outs van organisatienetwerken, de organisatievorm van de toekomst.
  • Gastspreker Maarten van Dongen, directeur-bestuurder van Bibliotheek Velsen, deelt zijn praktijkervaringen met samenwerken in de vorm van een Multifunctionele Accommodatie (MFA). Hoe verloopt zo’n samenwerkingsproces en welke tips heeft hij voor je?
  • Gastspreker Borre Rosema van TwynstraGudde voorziet je van de belangrijkste inzichten uit hun twee recente publicaties voor bibliotheken, over de inrichting van de governance én omgaan met spanningen in samenwerkingen & we voeren met elkaar het gesprek daarover.
  • Afsluiting met de rode draden van de ochtend & een lunch.

Schrijf je in voor 22 juni!

We zien je graag op 29 juni in Amersfoort, waar je kennis en inspiratie kunt opdoen én volop gelegenheid is om bij te praten!

Vragen

Voor meer informatie en bij vragen kan je contact opnemen met Berthy Nijhuis, Adviseur onderzoek, Peter Voortman, Adviseur Business- en Verdienmodellen & MFA’s, Steven van den Oord, Adviseur Organisatienetwerken en Verandermanagement.


Inschrijfvoorwaarden
Deelname voor bibliotheekorganisaties in Noord- Zuid-Holland is kosteloos vanwege subsidie. Overige bibliotheekorganisaties betalen € 36,00. Inschrijven is mogelijk tot 22 juni 2023. Inschrijving is bindend. Natuurlijk kan je je kosteloos laten vervangen door een collega. Voor afmeldingen binnen een week voor de bijeenkomst brengen wij € 36,00 annuleringskosten in rekening. Ook bij no-show wordt dit bedrag doorbelast. Genoemde prijzen zijn per deelnemer en exclusief btw. Alleen deelnemers die zich vooraf hebben aangemeld en een bevestiging van deelname hebben ontvangen, zijn van harte welkom. Bij een teveel aan inschrijvingen kunnen wij maximaal twee deelnemers per organisatie toelaten. Bibliotheekorganisaties uit Noord- en Zuid-Holland krijgen voorrang bij plaatsing. 

Meer agenda-items