Workshop diversiteit en inclusie: over inclusief communiceren

Workshop diversiteit en inclusie: over inclusief communiceren

Dit jaar organiseren we vijf workshops over Diversiteit & Inclusie. Tijdens iedere workshop staat er een ander thema centraal en nodigen we interessante sprekers uit.

Graag willen we je hierbij uitnodigen voor de derde workshop over inclusief communiceren. In deze derde online sessie staan we stil bij onze hyperdiverse samenleving en ontvang je advies en tips over herkenbare, begrijpelijke en geloofwaardige communicatie richting jouw publiek.

Gezien we een kleine groepsgrootte hanteren, wordt de workshop op meerdere data gegeven:

Maandag 20 september van 10.00-12.00 uur (inschrijven voor deze sessie is niet meer mogelijk)  
Maandag 20 september van 14.00-16.00 uur  
Maandag 27 september van 14.00-16.00 uur  
Donderdag 28 september van 10.00-12.00 uur (inschrijven voor deze sessie is niet meer mogelijk)

 

Programma workshop 3: Inclusief communiceren

Nederland wordt diverser. Inwoners of klanten gericht aanspreken vraagt heel wat van medewerkers in organisaties. Hoe doe je dat, zo gericht en divers mogelijk communiceren? Wil je bijleren hoe je verbinding kan maken met de diverse doelgroep zonder iemand uit te sluiten? In deze online workshop biedt communicatie- en sociale wetenschapper Ingrid Tiggelovend inzicht in de basisprincipes van inclusief communiceren en bespreekt op een interactieve manier acht hefbomen die het verschil maken. Aan de hand van je eigen communicatiemateriaal ontdek je of je ook de diversiteit in woord- en beeldgebruik uitdraagt. Uiteraard is er ook ruimte om al je vragen over dit onderwerp te stellen.

Deze workshop is er voor elke bibliotheekmedewerker die een divers publiek wil informeren over een aanbod, een nieuw initiatief, een gewijzigde dienstverlening of een vrijetijdsactiviteit, en als organisatie een divers imago wil uitbouwen.

Let op: diversiteit en inclusie is een veelomvattend thema dat niet in één of aantal workshops volledig te vatten is. De inhoud van deze workshop is slechts een klein onderdeel van een groter geheel. We  bieden het aan om je op weg te helpen met de eerste stappen richting een diverse en inclusieve organisatie. We stimuleren dan ook iedereen om met diversiteit en inclusie aan de slag te gaan in je eigen bibliotheek. Heb je hierbij hulp nodig? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Graag zien wij jouw inschrijving voor 13 september tegemoet via de button aan de rechterzijde.

Andere workshops

Alle workshops zijn gebaseerd op de Code Diversiteit en Inclusie in de culturele sector. In de workshops die volgen staan de volgende thema’s centraal: programmering en collectie. Deze workshops staan ingepland in de maanden oktober en november. De inhoud en exacte data volgen nog, en voor iedere workshop komt een aparte inschrijving.

Vragen

Voor vragen kan je contact opnemen met Kerstin Carbajal Henken

Aanmeldingsvoorwaarden

Deelname voor bibliotheekorganisaties in Noord- en Zuid-Holland is kosteloos vanwege subsidie. Overige bibliotheekorganisaties betalen € 75,00. Inschrijving is bindend. Natuurlijk kan je je kosteloos laten vervangen door een collega. Voor afmeldingen binnen een week voor de bijeenkomst brengen wij € 35,00 annuleringskosten in rekening aan de bibliotheekorganisaties in Noord- en Zuid-Holland. Overige organisaties betalen de volledige deelnamekosten. Ook bij no-show wordt dit bedrag doorbelast. Genoemde prijzen zijn per deelnemer en exclusief btw. Alleen deelnemers die zich vooraf hebben aangemeld en een bevestiging van deelname hebben ontvangen, zijn van harte welkom. Bij een teveel aan inschrijvingen kunnen wij maximaal één deelnemer per organisatie toelaten. De bijeenkomst is met name bestemd voor bibliotheekorganisaties uit Noord- en Zuid-Holland. Zij krijgen daarom voorrang bij plaatsing.

Meer agenda-items