Kennisdelingssessie ‘Verbreden van je financieringsmix’

Kennisdelingssessie ‘Verbreden van je financieringsmix’

Is jouw organisatie en project klaar om er fondsen voor te werven?

Steeds meer bibliotheken zien kansen financiers uit het private domein aan hun projecten en programma's te verbinden. Bijvoorbeeld met bijdragen van fondsen, sponsoren, donateurs of inkomsten van horeca. Daar ligt potentieel, maar hoe verzilver je die kansen en wat vraagt dat van een organisatie?

  • Hoe ga je goed voorbereid een wervingstraject in?
  • Doe je dat zelf of huur je daar een bureau voor in?
  • Waar moet je allemaal rekening mee houden?
  • Wat zijn do's en wat zijn don'ts?
  • En wat zijn de kansen op succes?

Dit en meer staat centraal in een kennissessie die door Alexander Ramselaar, adviseur bij Cultuur+Ondernemen, in samenwerking met Probiblio wordt georganiseerd. Een praktijkgerichte en interactieve sessie waarin ruim tijd is voor vragen, discussie en reflectie.

Programma

  • Introductie
  • Kennisdeling
  • Gedurende de bijeenkomst is er ruimte voor vragen
  • Afsluiting

Het idee voor deze sessie is ontstaan vanuit de ervaringen binnen het project Spreiding en Bereik. In dit project heeft Alexander Ramselaar voor 3 bibliotheken in ons werkgebied een traject voor het werven van doelmiddelen begeleid. De ervaringen die hij heeft opgedaan hebben samen geleid tot de opzet van deze online kennisdelingssessie van 2 uur voor directeuren of MT-leden.

Vragen

Neem voor meer informatie contact op met Frederike Kuijpers

Aanmeldvoorwaarden
Deelname voor bibliotheekorganisaties in Noord- en Zuid-Holland is kosteloos vanwege subsidie. Overige bibliotheekorganisaties betalen € 50,00. Inschrijving is bindend. Natuurlijk kan je je kosteloos laten vervangen door een collega. Voor afmeldingen na 10 september 2021 brengen wij € 35,00 annuleringskosten in rekening aan de bibliotheekorganisaties in Noord- en Zuid-Holland. Overige organisaties betalen de volledige deelnamekosten. Ook bij no-show wordt dit bedrag doorbelast. Genoemde prijzen zijn per deelnemer en exclusief btw. Alleen deelnemers die zich vooraf hebben aangemeld en een bevestiging van deelname hebben ontvangen, zijn van harte welkom. Bij een teveel aan inschrijvingen kunnen wij maximaal één deelnemers per organisatie toelaten. De bijeenkomst is met name bestemd voor bibliotheekorganisaties uit Noord- en Zuid-Holland. Zij krijgen daarom voorrang bij plaatsing.

 

Meer agenda-items