Inspiratiesessie Duurzaam Inkopen

Inspiratiesessie Duurzaam Inkopen

Weet jij van welke bomen het papier in jouw kopieerapparaat gemaakt is? Waar de koffiebonen van de koffie in de kantine vandaan komen? Of welke samenstelling de schoonmaakmiddelen in jouw bibliotheek hebben?  Alle producten die we gebruiken hebben impact op het milieu. Maar met de inkoop van de juiste spullen kun je een groot verschil maken!

Op dinsdag 3 oktober staat de laatste duurzame inspiratiesessie van 2023 op de agenda. Circulair adviesbureau PHI Factory neemt je mee in wat duurzaam inkopen inhoudt en hoe duurzaam inkopen kan bijdragen aan het behalen van de duurzame ambitie van jouw bibliotheek.

We bespreken hoe je duurzaam inkopen kan integreren in de huidige inkoopprocessen en hoe je met je leveranciers en partners in gesprek gaat om gezamenlijk om duurzame inkoopkeuzes te maken. Dit doen we aan de hand van praktijkvoorbeelden en handige tools die je kan gebruiken om de eerste stappen richting duurzaam inkopen te zetten. Na afloop van de sessie ontvangen de deelnemers wederom een factsheet met de belangrijkste informatie uit de sessie en een lijst met tips en tools voor duurzaam inkopen. Vooraf en achteraf is er gelegenheid een kopje koffie of thee te drinken.

Programma

09.30 uur: Ontvangst met koffie en thee
10.00 uur: Aanvang inspiratiesessie door PHI Factory
11.30 uur: Einde inspiratiesessie; start rondleiding (optioneel)
12.00 uur: Einde programma

 

Rondleiding

Na afloop van de sessie kunnen deelnemers meedoen met een rondleiding door De Boekenberg: een uniek gebouw ontworpen door de beroemde architect Winy Maas van bureau MRVDV.

Schrijf je in voor 26 september!

Vragen

Neem voor meer informatie of bij vragen contact op met Tessa Hagen, projectleider duurzaamheid, tel. 06 26 13 84 97.  

Bekijk voor meer inspiratie ons Dossier Duurzaamheid

Inschrijfvoorwaarden
Deelname voor bibliotheekorganisaties in Noord- Zuid-Holland is kosteloos. Overige bibliotheekorganisaties betalen € 36,00. Inschrijven is mogelijk tot 26 september 2023.  Inschrijving is bindend. Natuurlijk kan je je kosteloos laten vervangen door een collega. Voor afmeldingen binnen een week voor de bijeenkomst brengen wij € 36,00 annuleringskosten in rekening aan de bibliotheekorganisaties in Noord- en Zuid-Holland. Overige organisaties betalen de volledige deelnamekosten. Ook bij no-show wordt dit bedrag doorbelast. Genoemde prijzen zijn per deelnemer en exclusief btw. Alleen deelnemers die zich vooraf hebben aangemeld en een bevestiging van deelname hebben ontvangen, zijn van harte welkom. Bij een teveel aan inschrijvingen kunnen wij maximaal twee deelnemers per organisatie toelaten. De bijeenkomst is met name bestemd voor bibliotheekorganisaties uit Noord- en Zuid-Holland. Zij krijgen daarom voorrang bij plaatsing.  

Meer agenda-items