Kenniscirkel strategische samenwerking

Kenniscirkel strategische samenwerking

Strategisch samenwerken? Hoe/zo!

We werken veel samen met externe partijen, maar doen we dat uit noodzaak of omdat we er echt een meerwaarde in zien? Hoe haal je dan het beste resultaat uit die samenwerking èn borg je de gewenste afspraken binnen je eigen organisatie?
Als bibliotheek werk je steeds meer samen met strategische partners. Samen kom je immers verder dan alleen en het draagt ook bij aan je lokale en regionale positie.

Belangrijke aandachtspunten daarbij zijn:

  • Helder hebben wat het doel is van de samenwerkingen die je aangaat en welke partners daar het best bij aansluiten.
  • Als MT kiezen welke rol past bij je samenwerkingsdoel.
  • De consequenties van de gewenste rol en bijbehorende afspraken uitwerken,  doorrekenen en vastleggen.
  • Samenwerkingsstrategie borgen binnen je eigen organisatie.

Dat kost tijd en energie, maar levert dan ook het meeste op!

In deze kenniscirkel voor directeuren en MT-leden nemen organisatieadviseurs Peter Voortman en Isabel Vernooij Nijveldt je mee in de lessons learned van onder meer het Nationale Opera en Ballet en de energietransitie bij de provincie Zuid-Holland/Gemeente Schiedam.

Aan de hand van praktijkvoorbeelden geven we je stof tot nadenken èn praktische tips hoe je het meeste uit je samenwerking kunt halen op de korte en lange(re) termijn.

In de projecten rondom Strategische Samenwerking helpen we je bij het ontwikkelen van een samenwerkingsstrategie en ondersteunen we je medewerkers bij het (door)ontwikkelen van de benodigde vaardigheden en competenties. Kijk ook op samenwerkingsstrategie en versterken competenties.

Aanmelden

Inschrijven is mogelijk tot 27 september via de button aan de rechterzijde.

Vragen

Neem voor vragen en meer informatie contact op met Isabel Vernooij Nijveldt of Berthy Nijhuis.

Aanmeldingsvoorwaarden
Deelname voor bibliotheekorganisaties in Noord- en Zuid-Holland is kosteloos vanwege subsidie. Overige bibliotheekorganisaties betalen € 35,00. Inschrijving is bindend. Natuurlijk kan je je kosteloos laten vervangen door een collega.Voor afmeldingen na 27september 2021 brengen wij € 35,00 annuleringskosten in rekening aan de bibliotheekorganisaties in Noord- en Zuid-Holland. Overige organisaties betalen de volledige deelnamekosten. Ook bij no-show wordt dit bedrag doorbelast. Genoemde prijzen zijn per deelnemer en exclusief btw. Alleen deelnemers die zich vooraf hebben aangemeld en een bevestiging van deelname (link) hebben ontvangen, zijn van harte welkom.

Meer agenda-items