Training Mediaopvoeding 0-6 jaar voor backofficemedewerkers (digitaal) - Voorlezen, kijken en spelen in de bibliotheek van nu

Training Mediaopvoeding 0-6 jaar voor backofficemedewerkers (digitaal) - Voorlezen, kijken en spelen in de bibliotheek van nu

Deze online training is speciaal voor mediacoaches, (voor)leesconsulenten, onderwijsspecialisten en andere backofficemedewerkers. In deze interactieve training duiken we dieper in op het onderwerp mediaopvoeding voor het jonge kind (0-6 jaar).

Na de training beschik je over een basiskennis over mediaopvoeding waarmee je ouders, leerkrachten en pedagogisch medewerkers kunt voorlichten, ondersteunen en adviseren. Ook weet je welke mogelijkheden er zijn om als bibliotheek met mediaopvoeding aan de slag te gaan en welke activiteiten je kunt organiseren.

In verband met de verscherpte coronamaatregelen kunnen we deze training momenteel niet (fysiek) aanbieden. We hebben daarom een digitale variant ontwikkeld, bestaande uit een e-learning die je zelfstandig thuis doorloopt en een interactieve online sessie met onze adviseurs. Dit is een open training, dus je volgt de online bijeenkomst samen met collega's van andere bibliotheken. 

De training bestaat uit 2 delen

Een e-learning die je zelfstandig volgt en een online bijeenkomst. 

E-learning (zelfstudie)
Na je inschrijving ontvang je van ons een link naar de e-learning. Deze duurt maximaal 3 uur. Aan bod komen theorie en adviezen, welke rol de bibliotheek kan spelen, welke doelgroepen je hebt en hoe je dit kunt vertalen naar je dienstverlening. Let op: het is niet mogelijk zonder afronding van deze e-learning aan de online bijeenkomst deel te nemen. De e-learning ontvang je 2 weken voor de online bijeenkomst.

Online bijeenkomst 
Voor de online bijeenkomst treffen we elkaar op MS Teams. Tijdens de sessie van 2,5 uur gaan we aan de slag met verschillende media voor jonge kinderen en werken we thema’s multimediaal uit. De MS Teams-link voor deze bijeenkomst sturen we mee met de e-learning.

Meld je aan via de button aan de rechterzijde.

Vragen

Voor vragen kan je contact opnemen met Maike van Pelt

Mediaopvoeding
Kijk hier voor al ons aanbod op het gebied van mediaopvoeding. Het laatste nieuws over mediaopvoeding direct in je mailbox? Meld je hier aan voor onze halfjaarlijkse Mediaopvoeding Special.

Aanmeldingsvoorwaarden
Deelname voor bibliotheekorganisaties uit Noord- en Zuid-Holland is kosteloos vanwege subsidie. Overige bibliotheken betalen € 35,00. Inschrijving is bindend. Natuurlijk kan je je kosteloos laten vervangen door een collega. Voor afmeldingen na 7 oktober 2021 brengen wij € 35,00 annuleringskosten in rekening. Ook bij no-show wordt dit bedrag doorbelast. Genoemde prijzen zijn per deelnemer en exclusief btw.

Meer agenda-items