Webinar Digitale toegankelijkheid: een eerste kennismaking voor bibliotheken

Webinar Digitale toegankelijkheid: een eerste kennismaking voor bibliotheken

Wist je dat circa 4,5 miljoen mensen jouw bibliotheek website mogelijk niet (goed) kunnen gebruiken omdat deze niet volledig toegankelijk is? En dat je van alles kunt doen om je digitale toegankelijkheid te verbeteren?

De ambitie van bibliotheken is om niemand uit te sluiten door te werken aan de toegankelijkheid van bibliotheken. Daarom organiseren wij het webinar “Digitale toegankelijkheid: een eerste kennismaking voor bibliotheken”.

Voor wie

Marketing- en communicatiemedewerkers, én voor iedereen die met digitale toegankelijkheid aan de slag wil gaan

Programma

Tijdens dit webinar legt expert Jules Ernst uit waarom digitale toegankelijkheid belangrijk is voor bibliotheken. Ook ontdek je met een ervaringsdeskundige welke belemmeringen bezoekers met een (tijdelijke) beperking kunnen ervaren op o.a. websites. Je leert wat digitale toegankelijkheid is, voor wie het belangrijk is en wat het de bibliotheek oplevert. We gaan aan de slag met voorbeelden en je leert van ervaringen uit de praktijk. Tijdens een oefening maak je zelf kennis met de uitdagingen van digitale toegankelijkheid en is er ruimte voor feedback en vragen.

Na dit webinar weet je:

  • Wat digitale toegankelijkheid inhoudt;
  • Voor wie het belangrijk is;
  • Hoe belemmerend een niet toegankelijke website kan zijn;
  • Welke eerste stappen jij nu al kunt zetten.
     

Wij ontvangen je inschrijving graag voor 24 oktober!

Vragen

voor meer informatie en bij vragen kan je contact opnemen met Mijke Morselt, Monique van der Loo en Lulu Houtman

Inschrijfvoorwaarden
Inschrijven is mogelijk tot 24 oktober 2022 via de button aan de rechterzijde. Graag één formulier per deelnemer invullen. Deelname voor bibliotheekorganisaties in Noord- en Zuid-Holland is kosteloos vanwege subsidie. Overige bibliotheekorganisaties betalen € 36,00. Inschrijving is bindend. Natuurlijk kan je je kosteloos laten vervangen door een collega. Overige organisaties betalen de volledige deelnamekosten. Ook bij no-show wordt dit bedrag doorbelast. Genoemde prijzen zijn per deelnemer en exclusief btw. Alleen deelnemers die zich vooraf hebben aangemeld en een bevestiging van deelname hebben ontvangen, zijn van harte welkom.

Meer agenda-items