Kenniscirkel 'Zet marketing op de kaart in jouw bibliotheek’

Kenniscirkel 'Zet marketing op de kaart in jouw bibliotheek’

Wil jij de positie van marketing bij jouw bibliotheek verstevigen zodat marketinginspanningen effectiever zijn? Wil jij van jouw bibliotheek een klantgerichte een toekomstbestendige organisatie maken?

Tijdens deze Kenniscirkel gaan we in op de vraag hoe je marketing en communicatie binnen jouw organisatie kunt laten groeien. Waar kansen voor de ontwikkeling van marketing zitten en hoe je de samenwerking met andere afdelingen versterkt. We nodigen je van harte uit om bij deze Kenniscirkel aanwezig te zijn.

Programma

Tijdens de Kenniscirkel Marketing van donderdag 10 november licht marketingadviseur Iet Wiersma het ontwikkelpad van marketing binnen een organisatie toe. Natuurlijk word je ook volop geïnspireerd door goede voorbeelden en cases. Zo delen Marije Kool (zakelijk directeur bij Teylers Museum) en Auke van der Meer (voorheen adviseur marketing & positionering bij Bibliotheek Amstelland) hoe marketing binnen hun organisatie ingericht is, wat er voor nodig was om marketing te laten groeien en wat de leerpunten zijn geweest. Ten slotte gaan we in kleine groepjes uiteen waarbij je als deelnemer aan de hand van vragen ontdekt waar  marketing in jouw organisatie nu staat en hoe je dit verder kunt ontwikkelen.

10.00 uur Ontvangst
10.30 uur Introductie door Iet Wiersma (Probiblio)
10.45 uur Presentatie over ontwikkeling marketing binnen Teylers Museum door Marije Kool (Teylers Museum)
11.30 uur Pauze
11.45 uur Presentatie over ontwikkeling marketing binnen Bibliotheek Amstelland door Auke van der Meer (Bibliotheek Amstelland)
12.15 uur Toelichting opdracht Iet Wiersma (Probiblio)
12.30 uur Lunch
13.15 uur Opdracht uitwerken in groepjes
14.00 uur Wrap up in plenaire zaal
14.30 uur Einde

 

Natuurlijk is er tijdens de pauzes voldoende ruimte om ervaringen uit te wisselen en bij te praten met andere marketing/communicatie collega’s.

Locatie Teylers Museum

De bijeenkomst vindt plaats in het Teylers Museum in Haarlem, het eerste en oudste museum van Nederland. Dit is een museum voor wetenschap en kunst en werd in 1784 gesticht als 'Boek en konstzael' – een openbare gelegenheid voor kunst en wetenschap. Zowel het gebouw als het museuminterieur hebben de status van rijksmonument. Na afloop van de kenniscirkel kunnen de deelnemers op eigen gelegenheid het museum gratis bezoeken. 

We zien jouw inschrijving graag tegemoet voor 3 november!

Heb je een collega voor wie dit interessant is? Stuur de uitnodiging dan gerust door. Let op: Deze bijeenkomst wordt niet opgenomen, het is dan ook niet mogelijk om deze achteraf terug te kijken. Er wordt wel een verslag gedeeld.

Vragen

Heb je vragen over deze Kenniscirkel? Neem contact op met Marjolein Brood via 06 40 64 58 18 of, of met Iet Wiersma, via 06 41 56 49 88 of .

Inschrijfvoorwaarden
Deelname voor bibliotheekorganisaties in Noord- en Zuid-Holland is kosteloos vanwege subsidie. Overige bibliotheekorganisaties betalen € 37,50. Inschrijving is bindend. Natuurlijk kan je je kosteloos laten vervangen door een collega. Voor afmeldingen na 3 november 2022 brengen wij € 36,00 annuleringskosten in rekening aan de bibliotheekorganisaties in Noord- en Zuid-Holland Indien deelname kosteloos. Overige organisaties betalen de volledige deelnamekosten. Ook bij no-show wordt dit bedrag doorbelast. Genoemde prijzen zijn per deelnemer en exclusief btw.

Meer agenda-items