Workshop intervisie: haal meer uit jouw IDO

Workshop intervisie: haal meer uit jouw IDO

Als IDO-kartrekker loop je soms tegen uitdagingen aan die je graag met collega kartrekkers van andere bibliotheken wilt uitdiepen of oplossen. Want samen is dat vaak leuker en effectiever! Dat kan tijdens een van de twee speciale IDO intervisieworkshops.

Onder leiding van professionele intervisiebegeleiders gaan jullie op effectieve en gestructureerde wijze een praktijkcase bij de kop pakken, waar velen van jullie tegenaan lopen. Daarnaast leer je van alles over de intervisiemethodiek, zodat je het zelf in de praktijk kan gaan toepassen: wanneer kun je deze methodiek inzetten, wanneer beter niet en hoe pak je dat aan. De workshops vinden plaats op 5 oktober en 10 november, je kunt kiezen tussen een van de twee data.

Na de workshop heb je tips gekregen voor praktijkcases en ken je de beginselen van intervisie.

Deze bijeenkomst valt binnen het project Digitale Inclusie. 

Programma

  • Welkom en inleiding
  • Toelichting op de intervisie methodiek
  • Opsplitsen in 2 groepen
  • Per groep 1 herkenbare praktijkcasus kiezen en bespreken
  • Met de hele groep: nabespreken en vooruitblikken
  • Afsluiten

Per bibliotheekorgansisatie uit Noord- en Zuid-Holland is in principe 1 IDO kartrekker welkom. Twee weken van tevoren bepalen we of er nog voldoende ruimte is voor extra kartrekkers uit ons eigen werkgebied óf voor kartrekkers buiten ons werkgebied.

Informatie

Neem voor meer informatie contact op met Ellen Spoor, Projectmedewerker Digitale Inclusie: e.spoor@probiblio.nl of via 06-24618163

Inschrijfvoorwaarden: 

Deelname voor bibliotheekorganisaties in Noord- en Zuid-Holland is kosteloos  vanwege subsidie. Overige organisaties betalen € 36,00. In verband met subsidie krijgen deelnemers uit Noord- en Zuid-Holland voorrang boven deelnemers uit andere provincies. Inschrijving is bindend. Natuurlijk kan je je kosteloos laten vervangen door een collega. Voor afmeldingen binnen een week voor de training brengen wij € 36,00 annuleringskosten in rekening. Ook bij no-show wordt dit bedrag doorbelast. Genoemde prijzen zijn per deelnemer en exclusief btw. Alleen deelnemers die zich vooraf hebben aangemeld en een bevestiging van deelname hebben ontvangen, zijn van harte welkom. Tijdens deze training volgen we de richtlijnen van het RIVM. Vooralsnog gaan we er vanuit dat we dit evenement door kunnen laten gaan. We houden de ontwikkelingen en richtlijnen nauwlettend in de gaten.

Meer agenda-items