Workshop: zo verbeter je je online vindbaarheid (SEO), ook lokaal

Event
Gepubliceerd op 25 september 2023

Hoe zorg je dat je website goed wordt gevonden door bezoekers uit jouw regio? En hoe leg je de focus op de pagina’s die je graag in het zonnetje zet? Met zoekmachine-optimalisatie vinden bezoekers sneller de weg naar jouw bibliotheek.

Datum:
11 december 2023
Tijd:
10:00 – 14:00
Locatie:
Scheltema Leiden, Marktsteeg 1, 2312 CS Leiden
Kosten:
Kosteloos voor bibliotheekorganisaties in NH en ZH vanwege subsidies, overige organisaties betalen € 37,50
Aantal deelnemers:
Max. 20 personen
Deadline:
Inschrijven vóór 4 december 2023

Maar hoe zet je de juiste SEO in en hoe zorg je voor deze regionale vindbaarheid in Google? Maar ook… welke keywords, praktische tools zijn hierbij van belang?

Waarom deze workshop?

Deze workshop is interessant voor jou als jij stappen wilt zetten op het gebied van regionale SEO. Tijdens deze sessie krijg je coaching van Jaap Schepers, een online strateeg met meer dan 15 jaar ervaring in het vak.

Wat leer je?

Na het volgen van de workshop:

  • Weten bezoekers de snelste weg te vinden naar informatie op jouw website
  • Weet je aan welke knoppen je kunt draaien om nóg beter gevonden te worden
  • Weet je hoe je vindbare SEO-teksten schrijft

 

Voor wie?

Marketing- en communicatiemedewerkers

Programma

Tijdens de workshop nemen we jouw website als uitgangspunt. We gaan aan de slag met:

  • Google Trends
  • Onderzoek naar lokale zoektermen
  • Google Mijn Bedrijf
  • Meta data, tags en titles
  • Het schrijven van praktisch SEO-teksten
  • Het meten van resultaat

We wisselen theorie af met leuke voorbeelden en werken samen aan onderwerpen die door de groep aangedragen zijn. Op deze manier kun je de lessen direct voor iets nuttigs inzetten.

Goed om te weten:

Voor en na de training krijg je toegang tot de Online Academy van Afdeling Online. Dit is een E-learning platform, waar online de theorie terug te vinden is.

 

*Het maximaal aantal deelnemers voor deze bijeenkomst is bereikt, inschrijven in niet meer mogelijk. Neem voor vragen of plaatsing op de reservelijst contact op via evenementen@probiblio.nl *

 

Inschrijfvoorwaarden

Inschrijven is mogelijk tot 4 december 2023. Deelname voor bibliotheekorganisaties in Noord- en Zuid-Holland is kosteloos vanwege subsidie. Overige bibliotheekorganisaties betalen € 37,50. Inschrijving is bindend. Natuurlijk kun je je kosteloos laten vervangen door een collega. Voor afmeldingen binnen een week voor de bijeenkomst brengen wij € 36,00 annuleringskosten in rekening aan de bibliotheekorganisaties in Noord- en Zuid-Holland. Overige organisaties betalen de volledige deelnamekosten. Ook bij no-show wordt dit bedrag doorbelast. Genoemde prijzen zijn per deelnemer en exclusief btw. Alleen deelnemers die zich vooraf hebben aangemeld en een bevestiging van deelname hebben ontvangen, zijn van harte welkom.