Kinderboekenweek 6-17 oktober

Kinderboekenweek 6-17 oktober

Van 6 oktober tot en met 17 oktober 2021 is het weer Kinderboekenweek! Deze keer is het thema 'worden wat je wil', waarbij kinderen alles kunnen worden wat ze willen en alvast kunnen dromen over later. Zoals elk jaar ontwikkelt Probiblio samen met bibliotheken een inhoudelijk programma om de Kinderboekweek te vieren op de biebvloer. Dit jaar doen we dat met de Talententester.

De bibliotheek laat kinderen tijdens de Kinderboekenweek ontdekken wat ze allemaal wel niet zouden kunnen worden. Van Talenwonder tot Dingenzoeker. Door het doen van de Talententester met kinderboeken in de hoofdrol, ontdekken ze welke toekomsten er in het verschiet liggen.

De Talententester is een compleet bibliotheekprogramma voor groepen 3 tot en met 8 ter gelegenheid van de Kinderboekenweek 2021. Op hun eigen niveau is het spel in groepjes te spelen, live en virtueel. Het is ook buiten de Kinderboekenweek inzetbaar.

Inhoud programma

Het programmapakket bevat:

 • Programmabeschrijving;
 • Doe-Boekjes met daarin allerlei leuks rond kinderboeken en de centerfold de Talententester-poster (A3, print en poster ook als PDF; 
 • PPowerPoint-presentatie met de interactieve Talententester met weblink, boekenlijst, (format voor) filmclips over beroepen voor een Beroepencircuit;
 • Stickerspeurtocht met weetjes bij 10 talenten voor op je biebvloeren; 
 • PowerPoint-presentatie met Ideeëngenerator;
 • PowerPoint-presentatie met de Bekroonde Kinderboeken 2021;
 • Toegang tot de online versie van de talententester op: www.kinderboekenweekmetdebieb.nl

Het drukwerk bevat:

 • Doe-Boekjes, full colour (12 p.) voor € 5,- per 30 stuks;
 • Stickerspeurtocht, bestaande uit 10 verschillende herbruikbare A3-stickers met weetjes over beroepen/talenten en PDF-opdrachtenvel (in het programma), voor op ramen en muren van de biebvloer voor € 40,- per set.  
  N.b: Het drukwerk wordt alleen in combinatie met het bestelde programma geleverd, dus niet los, nabestellingen uitgezonderd.

Bestellen

Het programma is vanaf 1 april te bestellen, tot en met aanvang van de Kinderboekenweek. Eind juni ontvangen alle deelnemende bibliotheken alle materialen via WeTransfer, drukwerk wordt geleverd in augustus. Bestellingen die voor 1 augustus zijn ingediend, zijn in ieder geval voor 1 september in huis.

De prijs voor het virtuele programma is € 150,- voor bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland en € 180,- voor overige bibliotheken, dus exclusief het drukwerk voor de Doe-Boekjes en de Stickerspeurtocht. Klik op de inschrijfbutton aan de rechterzijde om je bestelling te plaatsen.

Meer informatie

Neem contact op met Karen Bertrams.

Dit programma wordt ontworpen in samenwerking met Bibliotheken Eemland, Den Haag, Waterland en Probiblio. Vormgeving: www.barbaramulderink.nl 

inschrijvingsvoorwaarden

Inschrijving is bindend. Je bestelling annuleren is mogelijk tot uiterlijk 1 juni 2021.

Meer agenda-items