Bibliotheekplaza 2018

Bibliotheekplaza 2018

Babyboomers versus de generatie nix, de generatie nix versus de patatgeneratie, de patatgeneratie versus de generatie Why en ga zo maar door. Generatiekloven zijn van alle tijden, ze volgen elkaar telkens weer op. De vraag is niet of er weer een nieuwe kloof komt, maar hoe deze zich dit keer manifesteert. Eigenlijk komt het altijd op hetzelfde neer: ouderen zien niet wat jongeren belangrijk vinden en andersom. Twee werelden die met en naast elkaar leven. Zo dichtbij en tegelijkertijd zo ver weg.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

IS DE KLOOF TE DICHTEN?

BIBLIOTHEEKPLAZA 2018, 27 SEPTEMBER, DE LICHTFABRIEK HAARLEM

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Moeten we de huidige lichting screenagers maar links laten liggen of willen we ze sturen in hun ontwikkeling en hen betrekken bij onze activiteiten? Maar zijn ze daar wel vatbaar voor? Hoe doen andere bedrijven en organisaties dat? En hoe denken de experts erover? Op 27 september horen we de antwoorden, gaan we in discussie, worden we geconfronteerd met pittige stellingen en weten we na afloop of maar ook hoe we energie in deze ongrijpbare Generatie Z moeten steken.

Het wordt een dag om geïnspireerd te raken en heel veel te beleven! Zet deze datum in je agenda en schrijf je in. Bibliotheekplaza vindt dit jaar plaats in de Lichtfabriek, een prachtige monumentale locatie in het centrum van Haarlem.

See ya! 

 

Voorlopig programma

Ja, natuurlijk, we hebben Youngworks, hét bureau voor jongerencommunicatie gestrikt! Zij verrassen de Plaza-bezoekers met een zeer waardevolle inspiratiesessie: kennisdelen, interactie met het publiek, veel praktische tips én de jongeren aan het woord! 

Degene die je alles over de tienertijd als periode van grote kansen en mogelijkheden kan vertellen, is er ook bij in de Lichtfabriek: Jelle Jolles, hoogleraar Neuropsychologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Zijn doel is om onderwijs en opvoeding te laten profiteren van de inzichten die de laatste jaren zijn verkregen over de hersenen en over het cognitief en neuropsychologisch functioneren. En ook bibliotheken kunnen er hun voordeel mee doen!

Onze geëerde gast uit het 'buitenland' is Pedro De Bruyckere. Pedro is onderzoeker en pedagoog aan de Arteveldehogeschool in Gent en wordt ook wel de mythbuster van het onderwijs genoemd. Hij verdiept zich al jaren in de leefwereld van jongeren. Moeilijke theorieën vertaalt hij zo helder mogelijk naar de praktijk aan de hand van ontelbare voorbeelden. Hij neemt ons mee naar de geschiedenis, het heden en de toekomst van jongeren. En tegelijk ook naar de geschiedenis, het heden en de toekomst van hun ouders…

Lees hier alles over de sprekers

 

Oja, volg ons op Instagram en Twitter en gebruik #biebplaza! 

 

Meer agenda-items