Bibliotheekplaza 2019

Bibliotheekplaza 2019

Waar staan we over 10 jaar? Dat is de grote vraag en de insteek van Bibliotheekplaza 2019. Gaan we flexibeler werken en werken we straks überhaupt nog wel? Of nemen de robots en kunstmatige intelligentie ons werk straks over? Ben je gelukkig met wat je doet? En wat kan je daar nu, in 2019, aan doen?

Straks is dichterbij dan je denkt. Dus schrijf je alvast in voor Bibliotheekplaza 2019: ‘Tot straks in 2030’!

Bibliotheekplaza = inspiratie, nieuwe inzichten, prikkelende ontmoetingen en plezier!

Bibliotheekplaza is een dag speciaal voor jou! Verwacht de vaste onderdelen, van presentaties en thematische sessies, tot ontmoeting en netwerken, alles met een tikje fun. Je bepaalt zelf wat je uit de dag haalt. Er is ruimte om achterover te leunen en alle toekomstdromen aan je voorbij te zien trekken. Op andere momenten zet je actief de eerste stappen om jouw toekomst vorm te geven.

 

Laatste updates

Volg nieuws over Bibliotheekplaza de komende maanden op Instagram/bibliotheekplaza >>

15 augustus 2019

‘Go digital’ met Christian Kromme 

Christian Kromme is een expert op het gebied van disruptieve technologie en de schrijver van de bestseller ‘Humanification Go Digital, Stay Human’. In dit boek gaat Christian dieper in op de fascinerende paralellen tussen biologie en technologie. De golven van technologische innovaties die elkaar in steeds sneller tempo opvolgen zijn namelijk geen toeval... Hoe voorspel je de volgende disruptieve golf en hoe zorg ervoor je dat je deze golf niet mist? Christian daagt je uit om te denken als een surfer. Op eigen energieke wijze geeft hij je praktische inzichten om te navigeren in een extreem snel veranderende wereld vol met disruptieve innovaties en exponentiële technologieën. 

 

9 juli 2019

Marelle van Beerschoten over het effect van digitale ontwikkelingen op jouw (toekomstige) rol

Ben je benieuwd welke invloed de digitale ontwikkelingen precies hebben op jouw leven en werk? Marelle van Beerschoten werkt als oprichter en Managing Director van Digital Shapers aan data gedreven en digitale transformatie binnen organisaties. Als lid van de denktank DenkWerk onderzocht en publiceerde zij het afgelopen jaar over Artificial Intelligence in Nederland en Arbeid in Transitie: de behoefte aan om- en bijscholing in Nederland. Op Bibliotheekplaza neemt Marelle je mee in haar frisse perspectief op de toekomst van werken: hoe verandert werk als gevolg van digitale technologie? Hoe kun je dit vertalen naar de dagelijkse realiteit van jouw baan en wat kun jij nu al doen om juist de kansen te benutten? Na deze sessie kijk je met een creatieve en onbevangen blik naar digitale veranderingen.

 

8 juli 2019

Ingrid Tiggelaar over werkgeluk

Gelukkig zijn in je werk… Psychologisch onderzoek laat zien dat dit leidt tot meer creativiteit, betere samenwerking en zelfs tot meer lef en een betere gezondheid! Ingrid Tiggelaar is specialist op het gebied van de toepassing van positieve psychologie. Wil jij meer grip op je werkgeluk? Dan mag je deze interactieve lezing niet missen! Onderzoek op Bibliotheekplaza samen met Ingrid hoe je jezelf en je collega's gelukkiger kunt maken én hoe je je je eigen veerkracht vergroot.

 

25 juni 2019

Jochem Uytdehaage leert je 'rijker leven'

Als tweevoudig Olympisch Kampioen weet Jochem Uytdehaage alles over hoe maximaal te presteren. Maar ook de andere kant van de medaille kent hij: niet presteren. Het draait om de juiste balans tussen inspanning en ontspanning. Jochem noem het “een rijker leven leven”. Sleutelwoorden hierbij zijn: vitaliteit, zingeving en het bewustzijn over jouw eigen leefstijl. Deze geleerde lessen, over hoe je het maximale uit het leven haalt in werk/sport én privé, deelt de energieke sporter met jou op Bibliotheekplaza. 

 

13 juni 2019

Trendwatcher Deborah Nas op Bibliotheekplaza 2019

Hoe ziet de wereld er in 2030 uit? Volgens professor, ondernemer en trendwatcher Deborah Nas gaan ontwikkelingen als digitalisering, artificial intelligence, internet of things en robotica ons werk en leven voorgoed veranderen. We staan aan de vooravond van een tijdperk vol baanbrekende ontdekkingen. Dit biedt kansen voor de bibliotheek en voor jou als medewerker. Weten wat deze kansen zijn en hoe je hier tijdig op kunt inspelen? Op het Bibliotheekplaza krijg je antwoord op deze en andere prangende vragen.

 

Wat je nu alvast kan lezen voor straks

Volkskrant, 1 april 2019

"Nieuw gereedschap voor historici: computers zetten handgeschreven historisch papier om in digitale tekst"

Lees dit artikel >>

Financieel Dagblad, 25 februari 2019

"Jaarlijks miljarden nodig om personeel klaar te stomen voor de toekomst"

Lees dit artikel

 

Lees het verslag van de vorige keer >>

     

Meer agenda-items