Bibliotheekplaza 2020

Bibliotheekplaza 2020

Had jij ooit gedacht dat je zou samenwerken zoals je dat de afgelopen tijd hebt gedaan? De kracht van samenwerken is onverminderd belangrijk om de vraagstukken van deze tijd te kunnen oplossen. Op Bibliotheekplaza 2020 gaan we dit thema verder verkennen. Samen de diepte in, open staan voor elkaar en verbinding maken. Met elkaar een netwerk vormen waarin we op elkaar kunnen rekenen en elkaar kunnen steunen en vertrouwen.

Bibliotheekplaza is een dag speciaal voor jou! Achter de schermen puzzelen we aan diverse scenario’s. Als er één les is die we meegenomen hebben uit de vorige editie is dat je je flexibel op moet stellen om toekomstbestendig te zijn! Deze editie wordt anders, maar toch ook weer niet! Laat je inspireren door de vaste onderdelen: presentaties van gave sprekers van buiten de branche, thematische sessies, ontmoeting en netwerken. Dit alles aangevuld met een tikje fun.

Dagvoorzitter Aldith Hunkar kijkt alvast vooruit:

Praktische informatie

Bibliotheekplaza vindt plaats op dinsdag 27 oktober 2020 in de Amsterdome Amsterdam. Natuurlijk houden we met de organisatie van dit evenement rekening met de dan geldende coronamaatregelen.

Schrijf je in voor Bibliotheekplaza 2020 >>

 

Voorlopig programma

Dagvoorzitter Aldith Hunkar brengt ons samen

Aldith Hunkar heeft meer dan 20 jaar ervaring in de journalistiek. Ze is vooral bekend van haar jaren als presentator van NOS Journaal, Jeugdjournaal, NOS Evenementen en tal van sociaal-culturele programma’s op radio en TV. In 2007 besloot Aldith zelfstandige te worden; sindsdien noemt ze zich ‘global freestyle multi-media journalist’. Aldith maakt ook audio/visuele producties met oog voor gelijke rechten, gelijke kansen en sociale cohesie. De Volkskrant omschreef haar als “weerbarstig, intelligent en met kartelrandjes”. Aldith zal ons tijdens Bibliotheekplaza 2020 scherp en betrokken houden! 

Bioloog Patrick van Veen over onze diepste drijfveren

Bioloog Patrick van Veen stelt het sociaal oergedrag centraal. In de media is hij regelmatig te zien als gedragsdeskundige en werkt hij mee aan onder andere het populairwetenschappelijk programma Galileo. Naast het vertalen van bestaand onderzoek, doet Patrick vanuit zijn bedrijf Apemanagement zelf ook onderzoek naar de basale drijfveren van ons gedrag. Door gedragsonderzoek bij chimpansees en gorilla’s proberen hij en zijn collega’s antwoorden te vinden op vragen als ‘in hoeverre zit samenwerken in onze natuur?’ en ‘wat zijn de basale voorwaarden voor een goede samenwerking?’. Op Bibliotheekplaza maakt Patrick ons bewust van de verbanden tussen de dierenwereld, onze instincten en samenwerken binnen organisaties.

Hoogleraar Annemieke Roobeek over ‘netwerkend werken’ in een business ecosysteem

Prof. dr. Annemieke Roobeek is hoogleraar Strategie en Transformatiemanagement bij Nyenrode Business Universiteit en Founder/CEO van MeetingMoreMinds. Ze kan als geen ander vertellen hoe ‘netwerkend werken’ binnen een business ecosysteem kan helpen grote veranderingen te versnellen en vraagstukken op te lossen. Samenwerking binnen en buiten je organisatie is noodzakelijk om de juiste kennis, kunde en inzichten snel te kunnen inzetten. Wat vraagt dit van medewerkers en leiderschap? Op Bibliotheekplaza deelt Annemieke voorbeelden van succesvolle samenwerkingen tussen organisaties en hoe zij collectieve intelligentie in hun voordeel weten te gebruiken.

Avonturier Melvin Redeker over écht samenwerken

Al ruim 25 jaar verlegt begbeklimmer Melvin tijdens wereldwijde expedities letterlijk zijn grenzen. De lat ligt bij dit soort expedities extreem hoog; niemand komt je redden en je bent volledig op je team aangewezen. Processen op de berg en in het team moeten tot in perfectie uitgewerkt en geoefend zijn. Pas dan ontstaat het vertrouwen om dit soort extreme tochten aan te gaan. Door zijn ervaringen ontwikkelde Melvin een uniek perspectief op samenwerken en vertrouwen. Tijdens zijn interactieve presentatie, ondersteund door adembenemend foto- en videomateriaal, inspireert hij ons om anders naar de wereld te kijken én te reflecteren op onze rol daarin. Samen naar de top!

Samuel Levie over samenwerken en ondernemen

Samuel Levie is de oprichter van Brandt & Levie worstmakers, Food Cabinet en Butcha drinks. Ook schrijft hij columns voor het Parool en kookboeken. Toen Samuel hoorde dat de horeca in Amsterdam vanwege corona haar deuren moest sluiten, vreesde hij voor het voortbestaan van zijn verschillende ondernemingen. Door snel te schakelen en onverwachte samenwerkingen aan te gaan, lukte het hem Support Your Locals op te zetten: een initiatief dat producten van lokale ondernemers naar de consument brengt. Support Your Locals verspreidde zich als een olievlek over het hele land en is ook nu actief. Tijdens zijn workshop op Bibliotheekplaza neemt Samuel je mee in zijn ondernemersverhaal.

Inschrijven

Deelnamekosten voor bibliotheekorganisaties in Zuid-Holland zijn € 179,00, bibliotheekorganisaties in Noord-Holland betalen € 199,00. Deelnamekosten voor overige organisaties en bibliotheken buiten deze provincies zijn € 239,00. De deelname voor elke vijfde deelnemer van de zelfde organisatie is kosteloos. Genoemde prijzen zijn per deelnemer en exclusief btw. Schrijf je hier in voor Bibliotheekplaza 2020.

Blijf op de hoogte

Het laatste nieuws over Bibliotheekplaza 2020 direct in je mailbox? Meld je aan voor onze mailing! Deze wordt ongeveer 3 keer per jaar verstuurd.

Meer agenda-items