BiebPanel Gebruikersbijeenkomst

BiebPanel Gebruikersbijeenkomst

Hoe bereik je jongeren en ouderen?

Deze vraag staat centraal tijdens de BiebPanel gebruikersbijeenkomst op 15 mei van 10.00 tot 12.45 uur met aansluitend een lunch!

De locatie waar de bijeenkomst plaatsvindt is ANNE te Utrecht. ANNE staat voor Alle Nederlanders Naar Energieneutraal en is een bijzondere locatie aan het Jaarbeursplein. Er wordt door professionals samengewerkt aan duurzame oplossingen zoals gasloos wonen en leven. 

In deze gebruikersbijeenkomst geven we eerst kort een update over BiebPanel. Daarna zoemen we in op het nieuwe element van BiebPanel: de doelgroeponderzoeken! We kijken terug op het doelgroeponderzoek onder jongeren en blikken vooruit naar het doelgroeponderzoek onder senioren. We wisselen uit wat er zoal gebeurd is met de uitkomsten uit het jongerenonderzoek. Enkele bibliotheken vertellen hoe zij op een succesvolle manier jongeren hebben bereikt, voor bijvoorbeeld een HipHop challenge en een YouTube event. Wat hebben zij gedaan dat ervoor zorgde dat jongeren daadwerkelijk naar de Bibliotheek kwamen?

Daarna komt het onderwerp 'senioren' aan de orde. Je krijgt alvast informatie in handen voor het komende BiebPanel rapport over senioren. We hebben Marion Duimel als gastspreker uitgenodigd. Zij is medeoprichter van GetOud, een bureau dat zich inzet voor een positieve beeldvorming over ouderen en ouderdom en verbinding legt tussen jong en oud. Ze zal, aan de hand van cijfers en beeld, vertellen over de groeiende en diverse groep ouderen die Nederland rijk is. Hoeveel ouderen zijn er en hoe verandert dat de komende jaren? Hoe verschillen de huidige ouderen van die van twintig jaar geleden? Hoe ziet eenzaamheid en armoede bij ouderen eruit als we verder kijken dan de krantenkoppen? En hoe goed zijn we in het schatten van de leeftijd van een ouder persoon? 

Deze gebruikersbijeenkomst is alleen bestemd voor bibliotheekorganisaties die BiebPanel van ProBiblio afnemen.

De dagindeling: 

  • 9.30 - 10.00 uur ontvangst met koffie en thee
  • 10.00 - 10.15 uur welkom, toelichting ANNE, korte update BiebPanel
  • 10.15 - 11.00 uur Jongeren: Wat is er gedaan met de uitkomsten van het jongerenonderzoek? Wat zijn voorbeelden van nieuwe jongerenconcepten? Hoe bereik je jongeren zodat ze hier enthousiast voor worden?
  • 11.00 - 12.30 uur Senioren: Inleiding met de eerste uitkomsten van het senioren onderzoek. Presentatie facts & figures doelgroep senioren door gastspreker Marion Duimel van GetOud; de nieuwste inzichten over senioren, de ontwikkelingen en de behoeften.
  • 12.30 - 12.45 uur afsluiting met vooruitblik
  • 12.45 - 13.30 lunch

We horen graag of je erbij bent. Je kunt je tot 11 mei inschrijven!

Meer agenda-items