Dag voor Zuid-Hollandse directeuren en partners

Dag voor Zuid-Hollandse directeuren en partners

Na het succes van de eerste provinciale netwerkbijeenkomst vorig jaar in de Chocoladefabriek in Gouda, wordt op 11 november weer een bijeenkomst georganiseerd voor iedereen die betrokken is bij openbaar bibliotheekwerk in heel Zuid-Holland.

Centraal staat dit jaar de vraag hoe gemeentes, bibliotheken en andere organisaties samen kunnen werken aan hun maatschappelijke opdracht: Ondersteuning van kwetsbaren in de samenleving die te maken hebben met een stapeling van problemen rondom opleiding, inkomen, gezondheid, wonen, communiceren met de overheid en sociaal isolement. Niet zelden omdat deze burgers laaggeletterd zijn.

Voorkomen is beter dan genezen: de bibliotheek verlegt het zwaartepunt van haar inzet van curatie naar preventie. Zij bewijst zich als een daadkrachtige en onmisbare partner in lokale en regionale allianties die ook daar op gericht zijn. Wat is ervoor nodig om maximaal rendement te halen uit hetgeen bibliotheken kunnen bijdragen aan een inclusieve samenleving? Hoeveel boter moet er bij de vis? En waar moet die boter vandaan komen?

Over dit soort vragen buigen stakeholders van diverse pluimage zich op maandag 11 november 2019: wethouders, ambtenaren, directies van maatschappelijke organisaties, bibliotheekdirecteuren, enzovoort. Iedereen die betrokken is (of zou moeten zijn) bij openbaar bibliotheekwerk.

Reserveer nu alvast de bijeenkomst in je agenda van 12.00 tot 17.00 uur in het KIVI (op loopafstand van CS Den Haag). Kom met zoveel mogelijk betrokkenen uit je werkveld naar deze pittige en prikkelende bijeenkomst waar we zorgen voor voldoende ruimte voor discussie, debat en netwerken.

Deelname

Bibliotheekdirecteuren uit de provincie Zuid-Holland zijn uitgenodigd samen met hun gesprekspartners bij de gemeente(n). Geef je hen deze datum alvast door? Via de inschrijflink rechts kun je jouw deelname opgeven, en daarnaast aangeven met wie je de bijeenkomst wilt bezoeken en graag uitgenodigd zou willen zien. Na de zomer ontvangt iedereen de officiële uitnodiging met het definitieve programma en sprekers.

Deze netwerkbijeenkomst wordt georganiseerd in goed overleg met Wouter van Heiningen (BOZH), Renske van Kooij (BOZH) en de provincie Zuid-Holland.

Meer agenda-items