De bibliotheek als netwerkpartner

De bibliotheek als netwerkpartner

Na het succes van de eerste provinciale netwerkbijeenkomst vorig jaar in de Chocoladefabriek in Gouda, wordt op 11 november weer een bijeenkomst georganiseerd voor iedereen die betrokken is bij openbaar bibliotheekwerk in heel Zuid-Holland.

Centraal staat dit jaar de vraag hoe gemeentes, bibliotheken en andere organisaties samen kunnen werken aan hun maatschappelijke opdracht: Ondersteuning van kwetsbaren in de samenleving die te maken hebben met een stapeling van problemen rondom opleiding, inkomen, gezondheid, wonen, communiceren met de overheid en sociaal isolement. Niet zelden omdat deze burgers laaggeletterd zijn.

Was de bibliotheek voorheen vooral een uitleenorganisatie, nu transformeren zij in hoog tempo naar een organisatie die een belangrijke preventieve rol kan vervullen in de samenleving. Wethouders, gemeenteambtenaren of zorg-/welzijnsprofessionals weten de bibliotheek dan ook meer en meer te vinden als daadkrachtige en onmisbare partner in lokale en regionale allianties.

Bibliotheken willen maximaal bijdragen aan de samenleving, maar wat is realistisch? Wat verwachten gemeenten en inwoners van bibliotheken en kunnen bibliotheken daaraan voldoen?

Over dit soort vragen buigen stakeholders van diverse pluimage zich op maandag 11 november 2019: raadsleden, statenleden, wethouders, ambtenaren, directies van maatschappelijke organisaties, bibliotheekdirecteuren, enzovoort. Iedereen die betrokken is (of zou moeten zijn) bij openbaar bibliotheekwerk. Open het uitgebreide programma

Het evenement wordt gehouden bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) in Den Haag. Dit is op loopafstand van CS Den Haag en tegenover parkeergarage Malieveld.

Meld je nu aan voor deze bijeenkomst via de inschrijflink rechts op deze pagina. Kom met zoveel mogelijk betrokkenen uit je werkveld naar deze pittige en prikkelende bijeenkomst waar we zorgen voor voldoende ruimte voor discussie, debat en netwerken.

Deze netwerkbijeenkomst wordt georganiseerd door Probiblio in opdracht van de provincie Zuid-Holland en in goed overleg met Wouter van Heiningen (BOZH) en Renske van Kooij (BOZH).

Meer agenda-items