BoekStart & Meertaligheid

BoekStart & Meertaligheid

BoekStart bestaat in 2018 tien jaar. Tien jaar waarin ontzettend veel gebeurd en bereikt is. Steeds meer ouders en jonge kinderen worden met BoekStart bereikt en zo dragen bibliotheken bij aan het voorkomen van laaggeletterdheid. Uitdagingen zijn er (gelukkig) ook nog, waaronder het bereiken van meertalige gezinnen. 

We weten dat de culturele achtergrond van thuis invloed heeft op het verloop van de taalontwikkeling van het kind. Hierdoor beseffen we ons al te goed hoe belangrijk het is dat we met BoekStart juist ook de gezinnen bereiken waarin er sprake is van meertaligheid. Dat is geen makkelijke opgave, daarom staat dit thema tijdens deze kennis- en netwerkbijeenkomst centraal. 

Jannie Limburg, oprichter en directeur van Peervis, weet als geen ander dat communiceren soms best lastig is wanneer je elkaars cultuur niet kent. Daarom geeft zij ons een interactieve lezing waarin meertaligheid en interculturele professionaliteit centraal staan. We krijgen (meer) inzicht in hoe mensen cultureel van elkaar verschillen en hoe we hier vaardig mee om kunnen gaan. Met als doel interculturele bruggen te bouwen en samenwerking mogelijk te maken rondom BoekStart en het bereiken van meertalige gezinnen. 

Naast de interactieve lezing van Jannie Limburg, komen de actuele zaken en nieuwe ontwikkelingen rondom BoekStart aan bod. Waaronder de vernieuwde BoekStart voor baby`s training voor bibliotheekmedewerkers. Tijd voor netwerken is er tijdens de netwerklunch aan het einde van deze bijeenkomst. 

Meer informatie via Stephanie de Kruif, sdekruif@probiblio.nl 

Meer agenda-items