Bootcamp videomaken

Bootcamp videomaken

Het maximumaantal deelnemers voor deze training is inmiddels bereikt. Nieuwe inschrijvingen worden op de reservelijst geplaatst. Vanwege de grote interesse verwachten we nog een nieuwe bootcamp te kunnen aanbieden. Hou onze website in de gaten! Voor vragen kan je terecht bij Britt van Teijlingen

Wil jij met je bibliotheek pakkende video’s van een hoge kwaliteit maken? Dan is deze bootcamp videomaken wat voor jou!

Beeld speelt een grote rol in ons dagelijks leven, en in deze tijd zelfs meer dan ooit. Grote kans dat ook jouw bibliotheek een deel van de dienstverlening digitaal wil aanbieden. Van promotiefilmpjes, tot educatieve programma’s in videovorm: alles komt voorbij. Natuurlijk wil je wel dat deze video’s van goede kwaliteit zijn, en er niet uitzien als huis-, tuin- en keukenproducties. Daarom bieden wij deze bootcamp aan, waarbij je de ins en outs van videomaken leert! De bedoeling van deze dag is niet dat je aan het eind van de dag met een kant en klaar filmpje naar huis gaat, maar dat je weet hoe je een goede video maakt zodat je dit zelf kan doen.

In één dag doorlopen we het volledige proces van videomaken: van de verkenning tot de post-productie. Onder leiding van experts, filmmakers en marketingadviseurs leer je wat er bij komt kijken als je een goede video wil maken. We houden de groep deelnemers klein, waardoor er veel ruimte is voor vragen en begeleiding.

We verwachten van de deelnemers dat ze al weten wat voor soort video’s ze willen maken en waar ze die voor willen inzetten, zodat we daar op in kunnen spelen. Denk hier van tevoren dus goed over na. Ook zullen we de deelnemers vragen om zich voor te bereiden op de bijeenkomst, onder andere door het alvast met ons delen van al eerder gemaakte video’s (indien die er zijn natuurlijk). Hier krijgen de deelnemers begin september een mail over.

We hebben een zeer beperkt aantal plekken, dus hebben we per bibliotheek maar voor één deelnemer plek. Je kunt een tweede deelnemer inschrijven en mochten er dan plekken over blijven, kan er een tweede deelnemer per bibliotheek meedoen.

Tijdens deze bootcamp doorlopen we alle stappen in het proces van videomaken:

  • Verkenning: ken je markt en oriëntatie op de mogelijkheden
  • Pre-productie: script, storyboard en draaiboek maken
  • Productie: presenteren voor de camera, apparatuur en filmtips
  • Post-productie: nabewerking en verspreiding

Meer agenda-items