Bibliotheekplaza 2021, hét jaarlijkse event voor bibliotheekprofessionals

Bibliotheekplaza 2021, hét jaarlijkse event voor bibliotheekprofessionals

Bibliotheekplaza is sinds 2003 hét jaarlijkse event voor bibliotheekprofessionals, georganiseerd door Probiblio. Een inspirerend en verrassend congres voor iedereen die betrokken is bij de toekomst van bibliotheken. Het doel van de dag is om inspiratie van buiten de branche op te doen over een actueel onderwerp binnen onze branche en om elkaar te ontmoeten. Bibliotheekplaza 2021 vindt plaats op donderdag 28 oktober met als thema 'Uitzicht/Inzicht'.

Het thema: Uitzicht/Inzicht

Een crisis is verschrikkelijk, maar tegelijkertijd ook een aanjager van vernieuwing. Was Nederland internationaal een toonaangevende waterwerker geworden zonder de watersnoodramp? Blijkt straks dat het broeikaseffect het vertrekpunt is geweest van een wereld met alleen maar schone energie?

Toen corona om zich heen greep was er geen uitzicht op een snelle oplossing en zagen we alleen maar narigheid op ons afkomen. Maar ook zijn er nieuwe inzichten ontstaan, zoals op het gebied digitale vaardigheden en omgaan met veranderingen.

Wat hebben we nu precies geleerd? En op welk vlak? Wat heeft het opgeleverd en hoe sluit je aan op die veranderende omgeving? Beleef je Bibliotheekplaza 2021 mee en krijg een mooi uitzicht op inzicht!

Meld je aan >>

Dagvoorzitter: Leila Prnjavorac

Leila Prnjavorac is de ideale dagvoorzitter voor het thema van dit jaar. Leila heeft het nodige meegemaakt en zet deze ervaringen om in kennis en kunde. Enkele van de thema's waarmee zij werkt zijn vluchtelingenkwesties, inclusie, (mentale) gezondheid en (jong) ondernemerschap. "Ik ben niet in een kooi te vangen en creëer van elke situatie een persoonlijke reis vol liefde en avontuur." Laat jij Leila jouw reis begeleiden op Bibliotheekplaza?

 

Eerste spreker: Derk Loorbach

Derk Loorbach is hoogleraar sociaal-economische transities aan de Erasmus Universiteit. Hij onderzocht welk effect corona heeft en hoe we de komende periode vóóruit uit de crisis kunnen struikelen. "Nu is het moment om minder volgens bestaande patronen te denken, op kleine én grote schaal." Ben jij in staat het bestaande los te laten en op zoek te gaan naar gewenste transities? Zet de eerste stap op Bibliotheekplaza 2021!

 

Locatie: De Fokker Terminal én online

Net als in 2019, hebben we als gekozen voor de locatie de Fokker Terminal in Den Haag. Een mooie, moderne locatie en voorloper op het gebied van het organiseren van online en hybride events. Als één van de eerste grote CO2-neutrale congreslocaties in Nederland heeft de Fokker Terminal duurzaamheid ook hoog op de agenda staan. Voor online deelnemers is er een selectie uit het programma te volgen.

Ook digitaal kun je alle sessies volgen. Je bent in de Fokker Terminal vanaf 9.00 uur welkom, het digitale programma start om 11.30 uur. We sluiten af rond 16.30 uur. We zorgen ervoor dat je met collega's kunt (na)praten, zowel fysiek als online!

 

Nieuwsgierig naar wat Bibliotheekplaza is?

Neem een kijkje op Bibliotheekplaza 2020:

Blijf op de hoogte

Abonneer je op de Bibliotheekplaza mailings >>

 

Aanmeldingsvoorwaarden

Deelnamekosten voor bibliotheekorganisaties in Noord- en Zuid-Holland zijn € 195,00. Deelnamekosten voor overige organisaties en bibliotheken buiten deze provincies zijn € 245,00. Neem je online deel dan zijn de kosten voor iedereen € 85,00. Annuleren tot 1 oktober 2021 is kosteloos. Van 1 tot en met 12 oktober 2021 zijn de annuleringskosten 50% van de deelnamekosten. Van 13 oktober tot en met 28 oktober 2021 zijn de annuleringskosten 100% van de deelnamekosten. Aanmeldingen tot en met 6 juni 2021 ontvangen een vroegboekkorting van € 25,00 (€ 10,00 bij online deelname). Korting is niet geldig in combinatie met andere kortingen en wordt gerekend over de basisprijs. Inschrijving is bindend. Natuurlijk kan je je kosteloos laten vervangen door een collega. Ben je niet aanwezig en heb je geen vervanger, zijn we genoodzaakt de volledige deelnamekosten in rekening te brengen. Genoemde prijzen zijn per deelnemer en exclusief btw. Neem voor vragen over de inschrijving of over groepsinschrijvingen contact op met evenementen@probiblio.nl

Maatregelen in verband met corona 

Natuurlijk houden we met de organisatie van dit evenement rekening met de dan geldende coronamaatregelen. Als blijkt dat er minder deelnemers fysiek aanwezig kunnen zijn dan in eerste instantie gedacht, worden de aanmeldingen op volgorde van inschrijfdatum toegekend. De overige aanmeldingen worden omgezet naar digitale deelname. Als de omstandigheden hierom vragen, kan de organisatie besluiten Bibliotheekplaza fysiek niet door te laten gaan of te verplaatsen naar een andere datum. In het eerste geval wordt jouw fysieke deelname omgezet naar online deelname. 

Meer agenda-items