Bibliotheekplaza 2021, hét jaarlijkse event voor bibliotheekprofessionals

Bibliotheekplaza 2021, hét jaarlijkse event voor bibliotheekprofessionals

Bibliotheekplaza is sinds 2003 hét jaarlijkse event voor bibliotheekprofessionals, georganiseerd door Probiblio. Een inspirerend en verrassend congres voor iedereen die betrokken is bij de toekomst van bibliotheken. Het doel van de dag is om inspiratie van buiten de branche op te doen over een actueel onderwerp binnen onze branche en om elkaar te ontmoeten. Bibliotheekplaza 2021 vindt plaats op donderdag 28 oktober met als thema 'Uitzicht/Inzicht'.

 

Het thema: Uitzicht/Inzicht

Een crisis is verschrikkelijk, maar tegelijkertijd ook een aanjager van vernieuwing. Was Nederland internationaal een toonaangevende waterwerker geworden zonder de watersnoodramp? Blijkt straks dat het broeikaseffect het vertrekpunt is geweest van een wereld met alleen maar schone energie?

Toen corona om zich heen greep was er geen uitzicht op een snelle oplossing en zagen we alleen maar narigheid op ons afkomen. Maar ook zijn er nieuwe inzichten ontstaan, zoals op het gebied digitale vaardigheden en omgaan met veranderingen.

Wat hebben we nu precies geleerd? En op welk vlak? Wat heeft het opgeleverd en hoe sluit je aan op die veranderende omgeving? Beleef je Bibliotheekplaza 2021 mee en krijg een mooi uitzicht op inzicht!

 

Programma

Het programma is compleet! 

Bekijk het programma en de sprekers >>

 

Locatie: De Fokker Terminal én online

Net als in 2019, hebben we als gekozen voor de locatie de Fokker Terminal in Den Haag. Een mooie, moderne locatie en voorloper op het gebied van het organiseren van online en hybride events. Als één van de eerste grote CO2-neutrale congreslocaties in Nederland heeft de Fokker Terminal duurzaamheid ook hoog op de agenda staan. Voor online deelnemers is er een selectie uit het programma te volgen.

Ook digitaal kun je alle sessies volgen. Je bent in de Fokker Terminal vanaf 9.15 uur welkom, het digitale programma start om 11.30 uur. We sluiten af rond 16.30 uur. We zorgen ervoor dat je met collega's kunt (na)praten, zowel fysiek als online!

 

Nieuwsgierig naar wat Bibliotheekplaza is?

Neem een kijkje op Bibliotheekplaza 2020, voor het eerst een volledig online editie:

Tip een collega!

Bij vier fysieke aanmeldingen kan een vijfde deelnemer gratis online deelnemen. (Dit wordt al automatisch verwerkt met de aanmeldingen die we reeds ontvangen hebben.)
Aanmelden is mogelijk via de button aan de rechterzijde. De fysieke aanmeldingsmogelijkheid is inmiddels gesloten. Voor online deelname kan je je nog wel aanmelden, maar de mogelijkheid om een thuisbox te ontvangen is gesloten.

 

Pendelbussen

Kom je met openbaar vervoer en wil je gebruik maken van de pendelbussen vanaf station Den Haag Centraal? Meer uitleg vind je hier.

 

Blijf op de hoogte

Abonneer je op de Bibliotheekplaza mailings >>

 

Aanmeldingsvoorwaarden

Deelnamekosten voor bibliotheekorganisaties in Noord- en Zuid-Holland zijn € 195,00. Deelnamekosten voor overige organisaties en bibliotheken buiten deze provincies zijn € 245,00. Neem je online deel dan zijn de kosten voor iedereen € 85,00. Annuleren tot 1 oktober 2021 is kosteloos. Van 1 tot en met 12 oktober 2021 zijn de annuleringskosten 50% van de deelnamekosten. Van 13 oktober tot en met 28 oktober 2021 zijn de annuleringskosten 100% van de deelnamekosten. Aanmeldingen tot en met 6 juni 2021 ontvangen een vroegboekkorting van € 25,00 (€ 10,00 bij online deelname). Korting is niet geldig in combinatie met andere kortingen en wordt gerekend over de basisprijs. Inschrijving is bindend. Natuurlijk kan je je kosteloos laten vervangen door een collega. Ben je niet aanwezig en heb je geen vervanger, zijn we genoodzaakt de volledige deelnamekosten in rekening te brengen. Genoemde prijzen zijn per deelnemer en exclusief btw. Neem voor vragen over de inschrijving of over groepsinschrijvingen contact op met evenementen@probiblio.nl

Maatregelen in verband met corona 

Natuurlijk houden we met de organisatie van dit evenement rekening met de dan geldende coronamaatregelen. Er is een maximum aantal fysieke plaatsen beschikbaar. De aanmeldingen voor fysieke deelname worden op volgorde van inschrijfdatum toegekend. De overige aanmeldingen worden omgezet naar digitale deelname en je krijgt hier bericht van. Als de omstandigheden hierom vragen, kan de organisatie besluiten Bibliotheekplaza fysiek niet door te laten gaan of te verplaatsen naar een andere datum. In het eerste geval wordt jouw fysieke deelname omgezet naar online deelname. 

Meer agenda-items