Bijeenkomst Collectioneren voor laaggeletterden Zuid-Holland

Bijeenkomst Collectioneren voor laaggeletterden Zuid-Holland

Bijeenkomst Collectioneren voor laaggeletterden in ZH: over collectioneren voor NT1, NT2, inburgering en basisvaardigheden

lezen_en_schrijvenBen je collectiespecialist in Zuid-Holland en collectioneer je voor jouw bibliotheek de materialen die gebruikt worden door taalcursisten, taalvrijwilligers, taaldocenten en je collega’s die zich bezighouden met laaggeletterdheid? Dan is deze bijeenkomst precies iets voor jou!

Inhoud
Er is veel materiaal ontwikkeld ter ondersteuning van basisvaardigheden en het verminderen van laaggeletterdheid en het studeren voor het inburgeringsexamen. Maar waar vind je de meest actuele informatie over alle leer-, lees-, en digitale-materialen? En wat is noodzakelijk om in huis te halen en wat is extra? Is de collectie van het Taalhuis aanvullend op de collectie in de kast of is dat het een extra collectie?

Op deze en andere vragen gaan Ellie van der Meer en Monique Verweijmeren in tijdens de bijeenkomst in de Korenbeurs in Schiedam. Daarnaast is er ook ruime gelegenheid om ervaringen uit te wisselen met elkaar.

Na afloop is het mogelijk om op eigen gelegenheid te lunchen; in de Korenbeurs is goede horeca aanwezig.

Wat neem je mee naar huis?
Na deze ochtend ben je in staat om de verschillende taalniveaus te onderscheiden, weet je haarfijn het verschil tussen NT1, NT2 en inburgering, heb je ervaringen van andere collectiespecialisten gehoord en ken je de sites waar je allerlei handige overzichten en tips kunt vinden.

Schrijf je snel in om deze ochtend bij te wonen!

In de loop van 2019 wordt een bijeenkomst voor Noord-Hollandse collectiespecialisten georganiseerd.

Voor meer informatie
Ellie van der Meer, evdmeer@probiblio.nl

 

Meer agenda-items