Conferentie Digitale Geletterdheid Bibliotheek Rotterdam

Conferentie Digitale Geletterdheid Bibliotheek Rotterdam

Bron: De Bibliotheek Rotterdam - Woensdagmiddag 21 maart is het weer tijd voor de jaarlijkse Conferentie Digitale Geletterdheid. Het belooft een interessante middag te worden met lezingen en een keuze uit diverse informatieve presentaties en verrassende workshops waarin we je informeren over de ontwikkelingen van digitale geletterdheid, als onderdeel van 21e -eeuwse vaardigheden.

Er zijn deze middag twee plenaire lezingen voor iedereen en een keuze uit diverse informatieve presentaties en verrassende workshops. De gastsprekers deze middag zijn Pedro de Bruyckere en Felienne Hermans. Pedro is deskundige op het gebied van jongeren en onderwijs. Felienne is universitair docent aan de Technische Universiteit Delft, waar ze onderzoek doet naar programmeren voor iedereen, van spreadsheetgebruikers tot jonge kinderen. Ze geeft wekelijks les in programmeren op een school in Rotterdam.

De workshops van de middag zijn:

  • Robot naast de leraar - Hogeschool Rotterdam/Pabo
  • Programmeren met Scratch- Felienne Hermans
  • Computational Thinking in de klas – Bibliotheek Rotterdam
  • Leren door te doen- Diana Molenschot
  • Digitale geletterdheid op de tablet: werken met creatieve apps - Rian Visser
  • "The Battle: Bieb versus Google”- Bibliotheek Rotterdam

Er is een kinderboekwinkel aanwezig met boeken over thema’s als programmeren, wetenschap en techniek. Bovendien wordt het een mooie middag om collega’s te ontmoeten en te spreken.

Toegang: €40,- exclusief btw. Voor medewerkers van Rotterdamse scholen die meedoen met de Bibliotheek op school is de toegang gratis.
Locatie: Bibliotheektheater Rotterdam
Aanmelden: Via educatie@bibliotheek.rotterdam.nl

Je kunt je inschrijven door uiterlijk 13 maart 2018 een e-mail te sturen naar educatie@bibliotheek.rotterdam.nl met als onderwerp Conferentie Digitale
Geletterdheid. Vermeld in het bericht: naam van school of instelling, telefoonnummer, naam/namen van de deelnemers, 1e, 2e en 3e keus voor workshops waar je aan wilt deelnemen, factuuradres (voor betalende deelnemers).


Meer informatie: Bel naar T 010 2816240 of mail naar educatie@bibliotheek.rotterdam.nl 

Meer agenda-items