Inspiratiebijeenkomst cursus 'Leer kinderen creatief schrijven!'

Inspiratiebijeenkomst cursus 'Leer kinderen creatief schrijven!'

Leer kinderen creatief schrijven!

Goed en creatief kunnen schrijven en lezen versterken elkaar! Om kinderen gemotiveerder aan het lezen te krijgen, kun je dus ook samen werken aan hun schrijfkwaliteiten. Op een creatieve manier natuurlijk! Stichting Lezen en Stichting De Versterking hebben een cursus Creatief Schrijven ontwikkeld om daar een bijdrage aan te leveren.

Ben jij een leerkracht of leesconsulent en wil je kinderen enthousiasmeren om te schrijven, dan is dit echt iets voor jou. Tijdens deze cursus Creatief Schrijven krijg je een beknopt theoretisch kader - over het brein, het creatieve proces en de stand van zaken rondom geïntegreerd lees- en schrijfonderwijs. Ook oefen je hoe je creativiteit bij kinderen ontlokt en op gang houdt. Aan het eind van de scholing beschik je over voldoende kennis en tools om creatief schrijven (verder) te introduceren op jouw school. 

Wat levert de cursus je op? 

Meer weten en inspiratie opdoen?
Kom naar de inspiratiemiddag op woensdag 13 november 14.15 – 16.45 uur in het Kinderboekenmuseum in Den Haag (2 min. lopen vanaf Den Haag CS – op de 1e verdieping in het gebouw van de Koninklijke Bibliotheek). Je kunt je voor 6 november aanmelden.
Het bijwonen van de inspiratiebijeenkomst is gratis.

Aanmelden voor de cursus? 
Ben je enthousiast en wil je je meteen aanmelden voor de cursus, dan kan dat! Er is plaats voor maximaal 30 deelnemers. De scholing bestaat uit drie lesmiddagen en een terugkomdag.  

  Zuid-Holland Noord-Holland
1e lesmiddag   22 januari 2020  29 januari 2020
2e lesmiddag  04 maart 2020  18 maart 2020
3e lesmiddag  22 april 2020  08 april 2020
Terugkomdag  13 mei 2020  20 mei 2020

Inloop alle lesmiddagen: 14.00 uur, start cursus 14.15 uur, einde cursus 16.45 uur.

Vroegboekkorting:
Meld je je voor 15 december aan als duo leesconsulent & leerkracht, dan krijg je beiden €50 korting en betaal je per persoon €145,-.
Deze vroegboekkorting geldt alleen voor dit duo, dus niet voor twee leesconsulenten of twee leerkrachten. Schrijf samen in en vermeld duidelijk naar welk (e-mail)adres de facturen gestuurd kunnen worden. [DW1] 

Meld je aan voor de inspiratiebijeenkomst en/of de scholing via het inschrijfformulier

Meer informatie
Dia Wesseling, dwesseling@probiblio.nl

Initiatiefnemers van de scholing
De inspiratiebijeenkomst en scholing Creatief schrijven wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Lezen en Stichting De Versterking.  Schrijfexperts Mariet Lems en stichting De Schoolschrijver bundelen hun krachten in deze cursussen Creatief Schrijven, die worden georganiseerd door Probiblio. 

Meer agenda-items