De inzet van vrijwilligers en de nieuwe cao

De inzet van vrijwilligers en de nieuwe cao

We hopen dat de nieuwe cao in begin van het nieuwe jaar afgesloten wordt. Wat staat erin over de inzet van vrijwilligers? Wat betekent deze tekst voor het organiseren van de werkzaamheden van beroepskrachten en vrijwilligers in de bibliotheek?

Tijdens deze bijeenkomst bespreken we de nieuwe tekst uit de cao over de inzet van vrijwilligers (het huidige artikel 48). We onderzoeken de verschillende visies op de inzet van vrijwilligers. Aan de hand van een aantal stellingen verkennen we de grenzen. We vragen aan een aantal deelnemers of ze iets willen vertellen hoe het bij hen geregeld is en wat wel en niet werkt. Aan het einde van de bijeenkomst heb je inzicht in de werking van de nieuwe cao tekst en een aantal praktische tips gekregen hoe je dit in je eigen bibliotheek kunt aanpakken.

Programma

Na inschrijving zullen we twee of drie bibliotheken benaderen met het verzoek of ze een korte presentatie willen voorbereiden over hoe de samenwerking op de werkvloer bij hen geregeld is.

Inschrijven

Inschrijven voor deze bijeenkomst is mogelijk tot 3 februari 2022 via de button aan de rechterzijde.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met Fabienne Mokken of Maaike Verhoeven

 

Aanmeldingsvoorwaarden
Deelname voor bibliotheekorganisaties in Noord- en Zuid-Holland is kosteloos vanwege subsidie. Overige bibliotheekorganisaties betalen € 36,00. Voor afmeldingen na 3 februari 2022 brengen wij € 36,00 annuleringskosten in rekening aan de bibliotheekorganisaties in Noord- en Zuid-Holland. Overige organisaties betalen de volledige deelnamekosten. Ook bij no-show wordt dit bedrag doorbelast Genoemde prijzen zijn per deelnemer en exclusief btw. Alleen deelnemers die zich vooraf hebben aangemeld en een bevestiging van deelname hebben ontvangen, zijn van harte welkom. Bij een teveel aan inschrijvingen kunnen wij maximaal twee deelnemers per organisatie toelaten. De bijeenkomst is met name bestemd voor bibliotheekorganisaties uit Noord- en Zuid-Holland. Zij krijgen daarom voorrang bij plaatsing.

Meer agenda-items