Digi-Vi-Taal: Verruim je basisvaardigheden blik

Digi-Vi-Taal: Verruim je basisvaardigheden blik

Met de Week van de Alfabetisering voor de deur en de start van de subsidieronde voor het Digitaal Informatiepunt Overheid is september een drukke maand. Kun jij wel wat nieuwe energie gebruiken en wil je tegelijkertijd bijgespijkerd worden over de laatste ontwikkelingen rondom digitale basisvaardigheden? Wij bieden je een moment om op te laden en fit te zijn middels een energiek programma met vernieuwende digitale ideeën. Sluit je aan bij onze kenniscirkel Digi-Vi-Taal.

Laat je inspireren door bliksempresentaties over digitaal leren op afstand, rekenen en gecijferdheid en een vraagstuk rondom digitale ongelijkheid: hebben we te maken met een groter wordende kloof? Met elkaar gaan we in gesprek. Waar ligt de rol voor de bibliotheek? Is er genoeg en passend aanbod als het op digitale basisvaardigheden aankomt?

  • Leren op afstand maakt werken aan de basisvaardigheden voor iedereen bereikbaar. Online je vaardigheden trainen gaat over meer dan technologie. Anne-Lies van de Peppel van Oefenen.nl vertelt hierover.
  • Laat je door Kees Hoogland meenemen in de wereld van rekenvaardigheden en gecijferdheid. Hoe ga je om met rekenangst?
  • Onderzoekers van de VU schreven een rapport over de digitale kloof en de verhouding tot armoede. Nicole Goedhart brengt ons op de hoogte van alle inzichten en resultaten, die ook naar je lokale situatie vertaald kunnen worden.
  • Een panel van kopgroepbibliotheken in de pilot Digitale Inclusie staat tot onze beschikking. Stel al jouw vragen over de subsidie aanvraag en de inrichting van het informatiepunt. Tegelijkertijd delen de kopgroepers hun ervaringen tot nu toe: waar moet je aan denken en wat werkt eigenlijk niet?

Kom je opladen tijdens deze kenniscirkel, zodat je met een ontspannen hoofd, een goed gevulde maag én een bom aan inspiratie de deur uitloopt en aan de Week van de Alfabetisering kan beginnen!

Programma

15.30 tot 15.45 uur - Inloop en welkom
15.45 tot 18.15 uur - Blikseminspiraties: maak kennis met de nieuwste ontwikkelingen binnen het domein digitale basisvaardigheden
18.15 tot 19.00 uur - Afsluiting, samen een hapje eten, napraten en .. stoellassage
19.00 tot 19.15 uur - Volledig ontspannen de deur uit.

Aanmelden is mogelijk via het inschrijfformulier

Meer informatie 
Neem contact op met Floor Banning via fbanning@probiblio.nl 

Meer agenda-items