DigiTaal vo en mbo

DigiTaal vo en mbo

Save the date: DigiTaal vo en mbo

Woensdag 29 januari 2020 staat bij Probiblio in het teken van het voortgezet onderwijs en mbo! Zowel taal als digitaal komen aan bod. Beide onderwerpen zullen in een dagdeel behandeld worden. Hierdoor kun je beide dagdelen bijwonen of een keuze maken voor het dagdeel waarvan het onderwerp het meest relevant is voor jou in de praktijk.

Taal
We Staan stil bij leesmotivatie en hoe we leerlingen en studenten hierin nog beter kunnen begeleiden. We laten ons hiervoor inspireren door Iris Kamp en Yvette Jansen, auteurs van het het boek ‘Jeugdliteratuur en Didactiek’,  o.a. om de methodiek van de leescyclus te gebruiken. Daarnaast horen we de opbrengsten van de bibliotheken die in 2019 de stimuleringsregeling ontvingen. Vervolgens staan we stil bij 2020: hoe kunnen we elkaar in elke fase van samenwerking versterken en hoe kan jouw bibliotheek gebruik maken van de provinciale plannen.

Digitaal
In dit dagdeel praten we je uitgebreid bij over de laatste digitale trends in onze maatschappij. Natuurlijk kijken we naar de rol die de bibliotheek hierin naar het onderwijs kan pakken. Ook hier staan we stil bij de plannen voor 2020: wat kunnen we samen oppakken en hoe kan Probiblio jouw bibliotheek ondersteunen.

We zien je heel graag op woensdag 29 januari! Het volledige programma volgt zo spoedig mogelijk.

Meer informatie
Caroline Heijer, Erik Reuvers en Lisa Bakker

Meer agenda-items