IDO-Vaardigheidstraining

IDO-Vaardigheidstraining

Heb jij of ben jij een IDO-medewerker die niet aanwezig kon zijn bij de gesubsidieerde IDO-vaardigheidstrainingen bij jouw bibliotheek? Of wil je de materie opfrissen? Dan is dit een extra mogelijkheid!

Met IDO-medewerkers en vrijwilligers van verschillende bibliotheken neem je deel aan deze Open IDO-Vaardigheidstraining. Dit is precies dezelfde training maar dan iets minder toegespitst op jouw eigen bibliotheek.

In de training leer je hoe je zo warm en efficiënt mogelijk, zonder veel feitenkennis, verschillende IDO-klanten zo goed mogelijk kunt helpen bij hun vraag. Ook als het gesprek lastig wordt!

Als het niet mogelijk is de training offline te verzorgen i.v.m. de op dat moment geldende coronamaatregelen, wordt hij online gegeven via MS-Teams.

Programma

De volgende onderwerpen komen in elk geval aan bod:

  • Het belang van gastvrijheid in het IDO.
  • Hoe zeg je klantgericht 'NEE' (bijvoorbeeld als de klant je vraag in te loggen).
  • Hoe verwijs je precies warm door?
  • Hoe achterhaal je de situatie van de klant zorgvuldig?
  • Wat doe je als je als je het antwoord niet weet?
  • We doe je met een boze of gefrustreerde klant?

Aanmelden

Meld je vóór 8 februari aan voor deze training via de button aan de rechterzijde.

Het minimum aantal deelnemers is 4 personen. Per bibliotheekorganisatie kunnen er maximaal 3 personen meedoen. In verband met subsidie krijgen deelnemers uit Noord- en Zuid-Holland voorrang boven deelnemers uit andere provincies.

Data IDO-vaardigheidstrainingen

Op onderstaande data bieden wij deze training nog een keer aan, houd onze agenda in de gaten voor meer informatie.

  • 18 mei 2022
  • 7 juli 2022
  • 8 november 2022

Vragen?

Bij vragen of voor meer informatie kun je contact opnemen met Anne-Marie van der Poel, Adviseur Basisvaardigheden of Ellen Spoor, Projectmedewerker Digitale Inclusie

 

Aanmeldingsvoorwaarden
Deelname voor bibliotheekorganisaties in Noord- en Zuid-Holland is kosteloos voor vanwege subsidie. Overige organisaties betalen € 37,50. Per bibliotheekorganisatie kunnen er maximaal 3 personen meedoen. In verband met subsidie krijgen deelnemers uit Noord- en Zuid-Holland voorrang boven deelnemers uit andere provincies. Inschrijving is bindend. Natuurlijk kan je je kosteloos laten vervangen door een collega. Voor afmeldingen na 8 februari 2022 brengen wij € 36,00 annuleringskosten in rekening. Ook bij no-show wordt dit bedrag doorbelast. Genoemde prijzen zijn per deelnemer en exclusief btw. Alleen deelnemers die zich vooraf hebben aangemeld en een bevestiging van deelname hebben ontvangen, zijn van harte welkom. Tijdens deze training volgen we de richtlijnen van het RIVM. Als de training fysiek niet mogelijk is gaat het online door. We houden de ontwikkelingen en richtlijnen nauwlettend in de gaten

 

Meer agenda-items