Kennis- en netwerkbijeenkomst BoekStart

Kennis- en netwerkbijeenkomst BoekStart

Met BoekStart de boer op: samen komen we verder!

BoekStart bestaat tien jaar! BoekStart in de kinderopvang breidt zich steeds verder uit en het landelijke BOP VVE onderzoek laat mooie resultaten zien. Bijna alle bibliotheken bieden op dit moment BoekStart voor baby’s aan waarbij ruim driekwart samenwerkt met het consultatiebureau (JGZ). Daarnaast voert maar liefst 82 procent van de bibliotheken BoekStart in de kinderopvang uit. Een goede reden om stil te staan bij de volgende vragen: Hoe kunnen we met elkaar de samenwerking met onze partners verbeteren, vasthouden voor langere tijd en voor uitbreiding zorgen?

Er vinden veel nieuwe ontwikkelingen plaats bij de kinderopvang en de JGZ die van invloed zijn op de samenwerking. Twee sprekers vertellen over deze ontwikkelingen; een manager van een kinderopvangorganisatie en een jeugdverpleegkundige van de JGZ. Zij geven aan wat wel en niet werkt bij de samenwerking met hun organisaties en waar je als (voor)leesconsulent op moet letten.

Hiermee borduren we voort op de bijeenkomst 'Samen voor het jonge kind' van vorig jaar, waarbij de samenwerking tussen VVE en basisscholen centraal stond. Dit keer gaat het over andere samenwerkingspartners en wat er bij hen speelt. Je krijgt meer inzicht in wat er nodig is om de samenwerkingsrelatie met kinderopvang en JGZ te verdiepen. Na afloop, tijdens de lunch, is er gelegenheid om te netwerken.

Meer informatie via Stephanie de Kruif, sdekruif@probiblio.nl.

Meer agenda-items