Kenniscirkel Maakonderwijs in de Bibliotheek

Kenniscirkel Maakonderwijs in de Bibliotheek

Maakonderwijs is terug van weggeweest en dat is volledig terecht als je het ons vraagt! Niet iedereen is echter overtuigd dat hierin een rol is weggelegd voor de Bibliotheek. Om ook sceptici hiervan te overtuigen, organiseren ProBiblio, OBA en Waag Society op 21 september een kenniscirkel rondom het thema Maakonderwijs in de Bibliotheek.

Op 6 juli opende de OBA haar tweede Maakplaats, ditmaal in de vestiging Reigerbos. Deze 'speelkamer voor jonge makers' is met subsidie van de Gemeente Amsterdam gerealiseerd binnen het project Amsterdam Maakplaats 021, een samenwerkingsverband tussen OBA, Waag Society, Pakhuis De Zwijger en Hogeschool van Amsterdam.

Programma

Tijdens deze kenniscirkel vertelt Sacha van Tongeren (OBA) alles over het project Maakplaats 021 en geeft Karien Vermeulen (Waag Society) een introductie  op het Libriaran Maker Camp dat bibliotheekmedewerkers bijschoolt in het maakonderwijs. Een kenniscirkel over maker education zou tenslotte niets voorstellen zonder dat er daadwerkelijk wordt gemaakt. Het complete programma wordt binnenkort bekend gemaakt.

Deze kenniscirkel Maakonderwijs in de Bibliotheek vindt plaats in de in de Maakplaats van de OBA vestiging aan het Waterlandplein. We beginnen om 9:30 uur en we verwachten dat jullie boordevol nieuwe ideeën rondom maker education rond 15:00 uur weer naar buiten wandelen. Er is een beperkt aantal plaatsen dus schrijf je snel in via onderstaande link.

We zien jullie graag op 21 september!

Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Erik Reuvers, adviseur Mediawijsheid, e-mail ereuvers@probiblio.nl, tel. 023 55 46 229.

Meer agenda-items