Kenniscirkel Marketing: de vernieuwde Mosaic

Kenniscirkel Marketing: de vernieuwde Mosaic

Aan de slag met de vernieuwde Mosaic-data

Als marketeer wil je graag alles over je doelgroep weten. Hoe beter je ze kent, hoe gemakkelijker het is om ze te vinden, boeien, activeren en binden. Je kunt je aanbod dan ook beter aansluiten op de doelgroep. Het vernieuwde klantsegmentatiemodel Mosaic helpt je hierbij!*
Met behulp van 11 segmenten en 59 subsegmenten krijg je een helder beeld van de sociale demografie, levensstijl, cultuur en het (koop)gedrag van de inwoners uit jouw werkgebied.

Wil jij ook aan de slag met de vernieuwde data van Mosaic? Op donderdag 26 september organiseert Probiblio hierover een Kenniscirkel. In de Chocoladefabriek in Gouda vertellen we je graag meer over het inzetten van de data van Mosaic en ga je zelf aan de slag!

Daarnaast vertellen Heleen Aalpol (De Nieuwe Bibliotheek) en Danielle Plantenga (Bibliotheek Kennemerwaard) onder andere hoe zij Mosaic hebben toegepast om hun programmering beter te laten aansluiten op hun publiek, en om de interne organisatie bewust te maken van de kenmerken en wensen van de mensen uit hun werkgebied.

Programma
09.30 uur Inloop en koffie
10.00 uur Welkom door Probiblio marketingadviseurs
10.05 uur Uitleg Mosaic door Ingrid Balijon (adviseur onderzoek bij Probiblio)
10:35 uur Voorbeelden inzetten Mosaic door Heleen Aalpol en Danielle Plantenga
11:30 uur In groepjes aan de slag
12.15 uur Lunch
12.45 uur In groepjes aan de slag
13.30 uur Terugkoppeling
14.00 uur Einde

Wil jij graag aan de slag met de vernieuwde Mosaic-data voor jouw bibliotheek en sparren met andere bibliotheken over hun ideeën? Schrijf je dan snel in! We zien je inschrijving graag voor 19 september 2019 tegemoet!

Meer informatie
Neem contact op met Kerstin Carbajal Henken, tel. 023 55 46 288 e-mail kcarbajal@probiblio.nl
of Iet Wiersma, tel. 023 55 46 262 e-mail iwiersma@probiblio.nl

* De vernieuwde data van Mosaic is landelijk beschikbaar gesteld door de Koninklijke Bibliotheek (KB) en Samenwerkende POI’s Nederland (SPN). Elke bibliotheek kan twee standaardrapporten aanvragen. Een inwonersanalyse van het werkgebied van jouw bibliotheek en een rapport werkgebied van jouw bibliotheek versus het ledenbestand van jouw bibliotheek. Vraag hier de rapporten aan.

 

Meer agenda-items