Kenniscirkel Studiekringen50+: blijven leren met elkaar

Kenniscirkel Studiekringen50+: blijven leren met elkaar

Een studiekring voor ouderen is een succesvolle combinatie van ontmoeten, ervaringen delen en op de hoogte blijven. "Het houdt het hoofd jong en bevredigt de nieuwsgierigheid", aldus een van de deelnemers. Op 5 april organiseert ProBiblio een kenniscirkel over dit onderwerp. Voor bibliotheken zijn studiekringen een mooie kans om invulling te geven aan het thema 'Leven Lang Leren', maar ook om bij te dragen aan het voorkomen van eenzaamheid.

Zelfsturend

Een studiekring werkt volgens het principe van zelfsturing waarvan is gebleken dat het goed werkt. Platform Studiekringen50+ ontwikkelde het concept en geeft trainingen bij het opzetten en begeleiden van een studiekring. Idee is dat een getrainde professional in drie bijeenkomsten de groep 'op weg helpt' en de fundering legt voor de verdere bijeenkomsten en ontwikkeling van de studiekring. Uiteindelijk is het idee dat de groep zelfsturend wordt en er geen begeleiding meer nodig is.

Informatieochtend en train-de-begeleider

Op 5 april aanstaande organiseert ProBiblio voor Zuid- en Noord-Hollandse bibliotheken een Kenniscirkel Studiekringen50+. Er wordt ingegaan op wat een studiekring tot een succes maakt en wat er van een begeleider wordt verwacht. Naar aanleiding van deze ochtend wordt er geïnventariseerd  of er voldoende belangstelling is voor een train-de-begeleider-cursus.

Meer informatie bij Anne-Marie van der Poel, avdpoel@probiblio.nl

Meer agenda-items