Kenniscirkel – wie is de NT1’er?

Kenniscirkel – wie is de NT1’er?

Dé NT1’er bestaat niet: de doelgroep is niet alleen groot, maar ook divers. Ook de leerwensen lopen uiteen. Het bereiken en bedienen van NT1’ers is dan ook complex. Tijdens deze Kenniscirkel krijg je een beter beeld van de NT1-doelgroep. Doel: meer inzicht in de (on)mogelijkheden van het ondersteunen van de doelgroep door de bibliotheek.

Programma
Afgelopen jaar verschenen twee methodes rondom het bereiken en werven van de NT1-doelgroep: Klasse! en Hoger Bereik. Marian Janssen-de Goede (Klasse!) en Neele Kistemaker (Muzus) presenteren de persona’s die zij ontwikkelden en gaan met elkaar in gesprek over de verschillen, overeenkomsten en wijze waarop ze tot stand zijn gekomen en hoe de bibliotheek deze in kan zetten.

Probiblio zet het landelijke aanbod dat is ontwikkeld rondom autochtone laaggeletterden op een rij. Samen gaan we in gesprek over hoe dit materiaal de doelgroep kan helpen.

Aan de slag!
De bijeenkomst is tevens het startmoment van een NT1-werkgroep voor Zuid-Hollandse bibliotheken. Interesse om samen met collega’s te werken aan een hoger bereik? Meld je na afloop van de Kenniscirkel aan!

Meer informatie? neem contact op met onze adviseurs Basisvaardigheden Anne-Marie van der Poel of Ellie van der Meer.

Meer agenda-items