Tweedaagse workshop KPI’s op organisatiegebied, professionalisering van de organisatie/bedrijfsvoering

Tweedaagse workshop KPI’s op organisatiegebied, professionalisering van de organisatie/bedrijfsvoering

In 2018 en 2019 hebben twee KPI-workshoptrajecten plaatsgevonden vanuit het BOZH-programma Transitie Klassieke bibliotheek en vanaf 2019 ook vanuit het Noord-Hollandse project Optimalisatie. Beide KPI-trajecten hadden de focus op de resultaatgebieden vanuit het INK/A3-model.

Nu de eerste fases van de transitie van de bibliotheek een feit zijn, wordt de urgentie van  professionalisering van de organisatie steeds groter en veel bibliotheken zijn hier intern dan ook mee aan de slag. Regelmatig komt de vraag op welke manier dit gepland en geborgd kan worden in de jaarplannen van de organisatie.

In de workshops bespreken we het vaststellen van KPI’s en doelen om te komen tot een professionele organisatie/ professionele bedrijfsvoering.

KPI’s worden geformuleerd op onderstaande organisatiegebieden:

  • leiderschap
  • strategie en beleid
  • management van medewerkers
  • management van middelen
  • management van processen

De tweedaagse workshop vindt plaats op 8 oktober en 5 november.

De workshop is bedoeld voor directeuren en/of beleidsbepalers op organisatieniveau. Deelname is kosteloos.

Ten opzichte van de eerdere KPI-trajecten is de opzet veranderd. Startpunt per onderwerp is een aantal concreet uitgewerkte voorbeelden. Door met elkaar te sparren, ervaring uit te wisselen en kennis op te halen kan de iedere deelnemer zelf KPI’s en doelen op maat formuleren vanuit de eigen ambities.

In het ochtendprogramma van beide dagen worden de theorie besproken en de voorbeelden toegelicht. Het middagprogramma is bedoeld om met elkaar te werken en is interactief.

Uitgangspunt is één groep. Waar in de vorige trajecten de groepen niet te groot konden zijn, is er nu voldoende ruimte voor ongeveer 15 deelnemers.

Meld je nu aan door een mail te sturen naar fkuijpers@probiblio.nl


Evenementen die Probiblio organiseert de komende weken en maanden kunnen i.v.m. het coronavirus worden afgelast. We laten dat aan alle bezoekers weten en ook op onze website staat de meest actuele informatie. Of evenementen op een later moment worden ‘ingehaald’ communiceren we via onze normale kanalen.

Meer agenda-items