Lab out of the Box trainingsdag

Lab out of  the Box trainingsdag

Het team digitale geletterdheid van Probiblio organiseert een Lab out of the Box trainingsdag op 30 augustus 2022 in de Bibliotheek Rijn en Venen, locatie Alphen Centrum. Deze trainingsdag is bedoeld voor alle bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland die willen werken met de Lab out of the Box leskisten of de digitale lesbrieven van Probiblio. We gaan ook samen brainstormen over mogelijkheden voor nieuwe lesprogramma’s.

Tijdens deze dag zullen wij leskisten en (digitale) lesbrieven die wij momenteel aanbieden, aan bod laten komen in 4 verschillende sessies van 50 minuten. Tijdens de sessies lopen we de lesbrief kort door en geven we antwoord op vragen zoals: Wat zit er allemaal in zo’n leskist? Waar moet ik op letten als ik met de kist aan de slag ga? Er zijn ook brainstorm sessies waarin we nieuwe lesmogelijkheden en materialen met elkaar bekijken.

Informatie over de verschillende sessies

  • LEGO SPIKE prime brainstorm! - Snuffel je mee aan dit product? Welke ideeën krijg jij? In deze workshop brainstormen we samen over lesmogelijkheden (bovenbouw po, onderbouw vo) 
  • HackShield in de Bieb inspiratiessessie – maak kennis met dit interactieve spel over cybercriminaliteit (bovenbouw po). Lees hier meer.
  • Beleef een boek in virtual reality, maak een 3D-wereld met CoSpaces – nieuwe lesbrief (onderbouw vo) 
  • Lees je in, leef je in en maak een boektrailer podcast – nieuwe digitale lesbrief (middenbouw en bovenbouw vo, eerste- en tweedejaars mbo) 
  • Code kraken met Dash – vernieuwde lesbrief (middenbouw po) 
  • Er was eens een robot, storytelling met de Ozobot – vernieuwde lesbrief (bovenbouw po) 
  • Maak je eigen nieuwsitem met het Green Screen – vernieuwde lesbrief (bovenbouw po, onderbouw vo) 
  • Nepnieuws: Fake of feit – nieuwe lesbrief (bovenbouw po)

Per bibliotheek kunnen zich maximaal twee personen inschrijven. Je kunt er dan voor kiezen om samen naar een viertal sessies te gaan of de krachten te verdelen en meerdere sessies te bezoeken.

We doen dit natuurlijk niet op een lege maag maar met een gezellig lunch.   

Inschrijven

Schrijf je in voor 1 augustus via het inschrijfformulier aan de rechterzijde, hierin kan je jouw voorkeur aangeven voor de sessies die je wilt volgen. We proberen zoveel mogelijk aan jouw voorkeur tegemoet te zien.

Vragen

Voor meer informatie en bij vragen kan je contact opnemen met Maike van Pelt
 
Meer over de 'Lab Out of the Box' leskisten 
Onze leskisten 'Lab Out of the Box' zijn ontwikkeld voor bibliotheken die graag aan de slag willen met digitale geletterdheid, maar hiervoor de mogelijkheden niet hebben. Door deze leskisten bovenlokaal te ontwikkelen en de leermiddelen roulerend in ons netwerk aan te bieden, zorgt het team Digitale Geletterdheid dat deze bibliotheken toch met verschillende (vaak prijzige) leermiddelen aan de slag kunnen.  
 
Vraag een Lab Out of the Box-leskist aan 
Wil je één of meerdere leskisten aanvragen? Stuur dan een mail naar outofthebox@probiblio.nl. Voor bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland zijn hier geen kosten aan verbonden. Wij gaan vervolgens kijken of de leskist in het aangevraagde tijdvak nog beschikbaar is. Wil je weten wanneer er nog tijdvakken vrij zijn, vraag dan een up-to-date overzicht aan. Ook voor andere vragen mail je ons via outofthebox@probiblio.nl  
 
Meer over de ‘Lab out of the Box’ digitale lesbrieven vo/mbo  
De digitale Lab out of the Box-lesbrieven voor vo/mbo zijn te downloaden via onze site. Hiermee verzorg je lessen over digitale geletterdheid en nieuwe technologieën. Elke les sluit aan bij SLO Kerndoelen, het Curriculmn.nu en leerdoelen Digitale Geletterdheid. 

Inschrijfvoorwaarden
Inschrijven is mogelijk tot 1 augustus 2022 via het inschrijfformulier. Deelname voor bibliotheekorganisaties in Noord- en Zuid-Holland is kosteloos vanwege subsidie. Inschrijving is bindend. Natuurlijk kan je je kosteloos laten vervangen door een collega. Voor afmeldingen binnen een week voor de bijeenkomst brengen wij € 36,00 annuleringskosten in rekening. Ook bij no-show wordt dit bedrag doorbelast. Genoemde prijzen zijn per deelnemer en exclusief btw. Alleen deelnemers die zich vooraf hebben aangemeld en een bevestiging van deelname hebben ontvangen, zijn van harte welkom. Wij kunnen maximaal twee deelnemers per organisatie toelaten.

Meer agenda-items