Landelijke dag over effectmeeting

Landelijke dag over effectmeeting

IMPACT! Landelijke dag over effectmeting

Wil je duidelijk maken wat het effect is van de activiteiten die je uitvoert? Wil je weten of de deelnemers aan je cursussen wijzer zijn geworden, of ze zichzelf nu beter kunnen redden? Laten zien dat je programma’s impact hebben en bedenken hoe je dat verhaal het beste voor het voetlicht krijgt bij je opdrachtgever en je partnerorganisaties? Kom naar de landelijke dag over effectmeting!

Op 17 december organiseert de landelijke werkgroep Meten Maatschappelijke Opbrengst (waarin o.a. ProBiblio is vertegenwoordigd), onder regie van de KB, een bijeenkomst voor bibliotheken. De dag staat in het teken van het zelf meten van effecten bij gebruikers en het aantonen van de maatschappelijke impact van de bibliotheek in het educatieve en sociale domein. 
Schrijf je hier in voor deze landelijke dag!

Waarom deze dag?
Het zichtbaar maken van impact en effect is onder bibliotheken een breed gedragen wens, maar het is ook een complex proces. De landelijke dag is bedoeld om bibliotheken te informeren over instrumenten, methoden en toepassingen van effectonderzoek; inspireren met ervaringen van collega’s en activeren om zelf aan de slag te gaan.

Voor wie?
De bijeenkomst is interessant voor iedereen die aan de slag wil met het meten en managen van impact, of dit tot een hoger niveau wil tillen. We richten ons met name op de directie/ het management, coördinatoren, en specialisten met een focus op het sociaal domein en de educatieve dienstverlening.

Workshops
Tijdens de landelijke dag bespreken we alle stappen die je doorloopt bij het inrichten van een impact gestuurde organisatie. Van de strategische vraag waarom je impact wilt hebben en hoe je dat gaat aantonen, tot de organisatorische aspecten en het opbouwen van een pakkend verhaal over je bibliotheek. Na deelname aan verschillende workshops en gesprekstafels ga je naar huis met een tas vol praktische instrumenten en een hoofd vol inspiratie en onderzoekskennis.

Meer informatie over het programma en het inschrijfformulier vind je op de website van de Koninklijke Bibliotheek

 

Meer agenda-items